image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed, de beste worden in wat u doet

De taxatiebranche is in beweging en ontwikkelt zich meer en meer tot een professionele beroepsgroep met eigen regels en richtlijnen. Tot  voor kort werd het taxatievak vaak in een adem genoemd met de makelaardij. Ook studenten konden met één opleidingstraject en met één praktijkexamen zowel makelaar als taxateur worden. In de loop van 2018 worden deze opleidingsroutes en examens van elkaar gescheiden.

Wij zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling van deze opleiding. Helaas zijn nog niet alle details bekend. Zodra wij meer informatie hebben, wordt dat direct hier geplaatst. Wilt u een melding ontvangen zodra er meer bekend is, vul dan het formulier onderaan deze pagina in.  

U kunt starten met de opleiding: de eerste stap is de Basistheorie Vastgoeddeskundige.

Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige

In het eerste gedeelte legt u een theoretische basis om aan de slag te gaan in de taxatiebranche. De Basistheorie Vastgoeddeskundige bestaat uit vijf vakken, waarvoor u ieder afzonderlijk een examen aflegt bij SVMNIVO. Bij de Academie voor Vastgoed kunt u kiezen voor een avondopleiding of een middag/avondopleiding (regulier of intensief). De doorlooptijd van de Basistheorie Vastgoeddeskundige kan hierdoor variëren van zes maanden tot twee jaar. 
Wilt u meer weten over de Basistheorie Vastgoeddeskundige? Uitgebreide informatie vindt u hier.

Let op: na het afronden van de examens Basistheorie Vastgoeddeskundige bent u nog geen taxateur.

Na het afronden van de Basistheorie Vastgoeddeskundige doorloopt u stap 2. De exacte invulling van deze stap is nog niet bekend. Wel is bekend dat u in deze stap de door het NRVT vereiste competenties gaat ontwikkelen. 

Nadat u deze competenties bewezen ontwikkeld heeft volgt een gezelperiode waarin u, onder begeleiding van een ervaren taxateur, een portfolio zult opbouwen. 

Als uw portfolio opgebouwd is volgt een assessment bij het NRVT. Na het succesvol afronden van dit assessment mag u zich inschrijven als register taxateur.

Wij zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling van deze opleiding. Helaas zijn nog niet alle details bekend. Zodra wij meer informatie hebben, wordt dat direct hier geplaatst. Heeft u interesse in de opleiding taxateur, vul dan onderstaand formulier in. Zodra er meer bekend is nemen wij contact met u op. 

WonenBedrijfsmatig VastgoedLandelijk Vastgoed * Verplichte velden
image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

In één keer aan al uw studieverplichtingen voldoen? image title

Uw tijd is kostbaar, dat begrijpen we bij de Academie voor Vastgoed. Met een cursuspakket boekt u in één keer al uw jaarlijkse educatie voor een of meerdere registers en kamers. De pakketten worden aangeboden op verschillende locaties in het land. 

Meld u vandaag nog aan via een van onderstaande links.

 Wilt u liever een persoonlijk advies? Meld u dan aan voor onze Studieadvies Service