image title
image title
image title

Branche

Taxatiebranche

Plaats

ZOOM (online)
NIEUWEGEIN
NADER TE BEPALEN

Standaardprijs (excl. btw)

€ 330,-

Duur

1 lesdag

Voor wie?

Deze cursus is voor alle woningtaxateurs die een taxatierapport voor een woning in verhuurde staat willen leren opstellen volgens de laatste inzichten en de richtlijnen van validatie-instituten. Enige basiskennis van Excel is een pré.

Wat is het doel?

Deze cursus is in samenwerking met Woonfonds ontwikkeld. Woonfonds is een hypotheekverstrekker voor particulieren die een woning aanschaffen als belegging. Een markt waar groei in zit. Na afloop van de cursus heeft u als woningtaxateur de kennis om een taxatierapport voor financiering van een verhuurde woning op te stellen en te laten valideren via een validatie instituut. In de cursus wordt u bijgepraat over het meest recente model van medio oktober 2019.  Het nieuwe model helpt bij een uitgebreidere en meer uniforme onderbouwing en vervangt het oude model.

Het model is een hulpmiddel, gebruik ervan wordt aanbevolen en kan door sommige geldverstrekkers verplicht worden gesteld (er is geen verplichting vanuit de validatie-instituten noch vanuit de branche-organisaties).

Hoe ziet het programma eruit?

U leert een taxatierapport opstellen voor een woning in verhuurde staat volgens het nieuwste model van medio oktober 2019. U ontvangt 6 punten in de kamer Wonen van NRVT voor de cursus en nog eens 3 punten voor het maken van de toets (via e-learning). U kunt zich na het slagen voor de toets laten opnemen in de database van Woonfonds waar adviseurs en particulieren zoeken naar taxateurs.

Voorbereidende e-learning

Om te zorgen dat de deelnemers met dezelfde basiskennis beginnen aan de cursus, krijgt u het verzoek om een voorbereidende e-learningmodule te doen, voordat u naar de cursusdag komt. Doorlooptijd van de e-learning is ongeveer 2 uur. De volgende onderwerpen worden in de e-learning behandeld:

 • Juridische basiskennis rondom huur en verhuur en de specifieke kenmerken van (ver)huur van woonruimte (aan particulieren).
 • Toelichting op woningwaarderingsstelsel en actualiteiten.
 • Kennismaking met de uitgangspunten van de inkomstenbenadering en een BAR/NAR-berekening in Excel.
Programma cursusdag
 • Taxeren in de huidige staat en taxatie met een bijzonder uitgangspunt.
 • Beoordeling van specifieke zaken op het gebied van huur en verhuur woonruimte.
 • Casuïstiek die betrekking heeft op het taxeren van verhuurde woningen.
 • Berekenen van de marktwaarde bij huur en verhuur voor belegging aan de hand van het meest actuele en breed geaccepteerde voorbeeldproduct.
 • Casuïstiek die betrekking heeft op Bar/Nar berekeningen.
 • Onderbouwing van de parameters bij Bar/Nar en eventueel DCF.
Afsluitende toets

U kunt online een afsluitende toets maken op een moment dat u goed uitkomt. U ontvangt hiervoor 3 extra punten in de kamer Wonen van het NRVT. Na afloop van de cursusdag ontvangt u een link naar een online omgeving. U kunt zich na het slagen voor deze toets laten opnemen in de database van Woonfonds waar adviseurs en particulieren zoeken naar taxateurs.

Studie-uren

VastgoedCert

Wonen3

NRVT

Wonen9

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

NIEUW in de vijf kwartier serie: onderhandelen!image title

Op maandag 7 juni giet superspecialist George van Houtem speciaal voor jou als vastgoedprofessional zoveel mogelijk kennis in een online seminar van vijf kwartier. Je leert niet hoe je onderhandelt bij aan- of verkoop (want dat kun je tenslotte al) maar wel hoe je nóg betere onderhandelresultaten behaalt en wat dé geheimen van het onderhandelen zijn. 

Zo zet jij in de toekomst zelfs de meest complexe onderhandelingen met zelfvertrouwen naar jouw hand! Dit seminar wil je niet missen, klik hier om je aan te melden!

*1 PE-punt VastgoedCert en 1 vrije ruimte punt NRVT