image title
image title
image title

De beste worden in wat je doet, begint bij de Academie voor Vastgoed

Het speelveld van woningcorporaties is dynamisch en complex. Wil jij bijblijven in de woningcorporatiesector? Dan is blijven leren van belang! Niet alleen heb je kennis en vaardigheden nodig om met jouw expertise van toegevoegde waarde te zijn voor je organisatie. Het helpt je ook jouw persoonlijke doelen te behalen en geeft je de tools die je nodig hebt om te groeien. Veranderingen in de corporatiesector gaan door.  Wat wordt jouw volgende stap om met die veranderingen mee te kunnen gaan?

Opleidingen & cursussen voor Woningcorporatiemedewerkers

Bij de Academie voor Vastgoed kun je kiezen uit diverse opleidingen en cursussen waarmee jij je verder kunt ontwikkelen in jouw vakgebied. Doorloop een langer traject of spijker je kennis in één dag bij bij. Wil je weten uit welke onderwerpen je kunt kiezen? Hieronder vind je meer informatie.

Huur & Verhuur

Werken in dit vakgebied vraagt om kennis van onder andere procedures, huurrecht, inspecties, selectieprocedures en communicatieve vaardigheden. 

Huurrecht basis: bedrijfsruimten
Wil je meer weten over het (ver)huren van bedrijfsruimten en/of beleggingsobjecten en het adviseren rondom huurovereenkomsten? Met deze cursus doe je in een dag de basiskennis van huurrecht bedrijfsruimte op die nodig is voor het opstellen van en het adviseren over huurovereenkomsten voor het (ver)huren van verschillende bedrijfsruimten.

Actualiteiten huur- en verhuur
Een update rondom de wet en regelgeving huur- en verhuur van woningen. U leert over de gevolgen van de nieuwe wetgeving, rechtsregels, taken en verantwoordelijkheden van de huurder en verhuurder omschrijven.

Meerdaagse opleiding

Leerlijn Huur & Verhuur
De leerlijn Huur & Verhuur behandelt de commerciële, juridische, economische en bouwkundige aspecten van de huurwoning en het verhuurproces. Dankzij de vele praktijkvoorbeelden, leer je de lesstof direct toepassen. 

Klant & markt

Werken in dit vakgebied vraagt om kennis van communicatieve vaardigheden, big data en zelfkennis. 

Verbaal Meesterschap
Persoonlijke overtuigingskracht is de sleutel tot jouw succes. Hoe zorg je voor een verbale voorsprong? Je leert het op 3 oktober van de leiderschapstrainer van Nederland; Remco Claassen.

Marktanalyse 2019
Tijdens deze cursus krijg je tools aangereikt die je kunt gebruiken om de kwaliteit van jouw advies te verhogen. Efficiëntie en het gebruikmaken van big data staan centraal.  

Basiscursus DCF
Je gaat aan de hand van opdrachten zelf aan de slag met de DCF-methode. We behandelen de basisopzet van een DCF -berekening, de functies TW, HW, IR en hun toepassingen, het verwerken van kosten koper in berekeningen en meer.

Wet & Regelgeving


WOZ actualiteiten 2019

Na afloop van deze cursus ben je weer helemaal op de hoogte van  de actualiteiten op het gebied van WOZ en weet je deze te vertalen naar jouw werkzaamheden als corporatiemedewerker.

Asbest
Hoe herken je asbest? Wat is de wet-en regelgeving? En wat zijn de kosten van een sanering? Aan de hand van vele foto’s van praktijksituaties en aanvullend monstermateriaal, leert u hoe te handelen bij asbestvondst. De cursus bestaat uit een e-learning module en een praktijkmodule waarin men daadwerkelijk leert het asbest te herkennen.

Bouwkunde

Asbest
Hoe herken je asbest? Wat is de wet-en regelgeving? En wat zijn de kosten van een sanering? Aan de hand van vele foto’s van praktijksituaties en aanvullend monstermateriaal, leert u hoe te handelen bij asbestvondst. De cursus bestaat uit een e-learning module en een praktijkmodule waarin men daadwerkelijk leert het asbest te herkennen.

Vocht in huis
Leer vochtproblemen herkennen, een verklaring te geven voor de oorzaak en wat er nodig is om goed advies te geven bij vochtproblemen.

Funderingproblematiek en gebouwschade
Doe kennis op over traditionele funderingsproblematiek, de risico’s/problemen van/door delfstoffenwinning, bodemdaling en klimaatverandering.
Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) schat dat er zo’n 700.000 tot 800.000 woningen bedreigd worden door rottende funderingen. Opdoen van kennis over de laatste ontwikkelingen rond funderingsproblematiek is essentieel. 

WOZ


Basisopleiding WOZ
Na het volgen van deze opleiding ken je alle ins en out van het WOZ-proces. Zo leer je welke gegevens nodig zijn voor de uitvoering van het WOZ-proces, hoe de communicatie vanuit de overheid met burgers en corporaties verloopt, wat de werkprocessen en protocollen omtrent het WOZ-proces zijn en hoe een WOZ-taxatie wordt uitgevoerd.

image

Meer informatie of een persoonlijk advies?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

Beste bezoeker,image title

Wegens werkzaamheden is de ingang aan de noordkant van parkeergarage Stadshuis vanaf 26 augustus met de auto* niet bereikbaar. 

Dit betekent dat u, indien u met de auto naar de Academie voor Vastgoed reist, moet navigeren naar de Tinnegieterstede 1 (3431 HW Nieuwegein). Hier kunt u de parkeergarage in rijden. Vervolgens kunt u de parkeergarage te voet aan de noordzijde verlaten zoals u gewend bent.

Bij vragen kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen. 

Team Academie voor Vastgoed

*Met de fiets of lopend kunt u de parkeergarage nog wel aan de noordkant bereiken.