image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed, de beste worden in wat u doet

Tijdens de opleiding tot Makelaar Wonen heeft u maximaal één keer per week les, dit kan alleen een avondles zijn of een combinatie van een ochtend-/middagles of een middag-/avondles. Hoe lang u doet over de opleiding tot makelaar is dus mede afhankelijk van welke opleidingsvorm u kiest. Houd in ieder geval rekening met een periode van minstens anderhalf jaar.

De volledige opleiding bestaat uit drie stappen:
Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige
Stap 2: Specialisatie Makelaar Wonen
Stap 3: Praktijkopleiding Makelaar Wonen 

De opleidingen bevinden zich momenteel in een overgangsfase en de opleiding tot taxateur is nog in de maak. Wilt u nu starten met de opleiding? Dat kan! U kunt starten met de vakken van Basistheorie Vastgoeddeskundige en doorgaan via de makelaarsroute zoals hieronder beschreven, of tegen die tijd verder op de taxateursroute.

Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige

In het eerste gedeelte legt u een theoretische basis om aan de slag te gaan in de makelaardij en/of taxatiebranche. De Basistheorie Vastgoeddeskundige bestaat uit vijf vakken, waarvoor u ieder afzonderlijk een examen aflegt bij SVMNIVO. Bij de Academie voor Vastgoed kunt u kiezen voor een avondopleiding of een middag/avondopleiding (regulier of intensief). De doorlooptijd van de Basistheorie Vastgoeddeskundige kan hierdoor variëren van zes maanden tot twee jaar.
Wilt u meer weten over de Basistheorie Vastgoeddeskundige? Uitgebreide informatie vindt u hier.

Stap 2: Specialisatie Makelaar Wonen

De tweede stap in de opleiding tot makelaar bestaat uit twee vakken: Praktijkleer Makelaar Wonen en Vakbekwaamheid Makelaar Wonen. De doorlooptijd van deze vakken samen is minimaal zes maanden. Wij raden u aan om te starten met Praktijkleer, omdat deze kennis als bekend wordt verondersteld bij Vakbekwaamheid:

Na een succesvolle afronding van stap 1 en stap 2, kunt u zich registreren als Kandidaat-Makelaar Wonen (KRM-T).

Stap 3: Praktijkopleiding Makelaar Wonen 

Na stap 1 en 2 te hebben doorlopen, kunt u desgewenst doorgaan met stap 3: de Praktijkopleiding Makelaar Wonen. Tijdens deze opleiding wordt u in vijf lesdagen voorbereid op de Praktijktoets Makelaar Wonen van SVMNIVO. U krijgt daarbij intensieve begeleiding van een ervaren docent. De praktijktoets bestaat uit twee onderdelen: een kwalificerend portfolio met bijbehorend assessment en een verkoopprijsindicatie van twee objecten in uw agglomeratie.

Voor meer informatie en inschrijven voor de Praktijkopleiding Makelaar Wonen klikt u op een van de onderstaande links.

Na een succesvolle afronding van de examens Basistheorie Vastgoeddeskundige, Praktijkleer Makelaar Wonen, Vakbekwaamheid Makelaar Wonen en de Praktijkopleiding Makelaar Wonen, kunt u zich registreren als Register-Makelaar (RM).

Disclaimer
Door de scheiding makelaar/taxateur verandert de opzet van de opleiding. Helaas zijn nog niet alle details met betrekking tot de opleidingseisen om taxateur te worden bekend. Wij vernieuwen de modules en maken een goede balans in het aantal lessen, e-learning, huiswerkopdrachten, etc.. Het kan zijn dat het aantal lessen hierdoor nog iets verandert t.o.v. het aantal lessen dat u nu ziet in de planning. Wij zorgen dat u zich optimaal kunt voorbereiden op het examen.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

Beste bezoeker,image title

Wegens werkzaamheden is de ingang aan de noordkant van parkeergarage Stadshuis vanaf 26 augustus met de auto* niet bereikbaar. 

Dit betekent dat u, indien u met de auto naar de Academie voor Vastgoed reist, moet navigeren naar de Tinnegieterstede 1 (3431 HW Nieuwegein). Hier kunt u de parkeergarage in rijden. Vervolgens kunt u de parkeergarage te voet aan de noordzijde verlaten zoals u gewend bent.

Bij vragen kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen. 

Team Academie voor Vastgoed

*Met de fiets of lopend kunt u de parkeergarage nog wel aan de noordkant bereiken.