image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed, de beste worden in wat u doet

De makelaarsopleiding bestaat uit drie stappen:
Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige
Stap 2: Specialisatie Makelaar Wonen
Stap 3: Praktijkopleiding Makelaar Wonen 

Je begint altijd met de Basistheorie Vastgoeddeskundige. De gehele opleiding tot makelaar duurt 1,5 tot 3 jaar.  Van elke stap bieden we een klassikale en een virtuele variant aan. 

Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige

In het eerste gedeelte leg je een theoretische basis om aan de slag te gaan in de makelaardij en/of taxatiebranche. De Basistheorie Vastgoeddeskundige bestaat uit vijf vakken, waarvoor je ieder afzonderlijk een examen aflegt bij SVMNIVO. Bij de Academie voor Vastgoed kan je kiezen voor een avondopleiding, een middag/avondopleiding (regulier of intensief) of volg je de opleiding als losse modules. De doorlooptijd van de Basistheorie Vastgoeddeskundige varieert van zes maanden tot twee jaar.  Wil je meer weten over de Basistheorie Vastgoeddeskundige? Uitgebreide informatie vind je hier.

Stap 2: Specialisatie Makelaar Wonen

De tweede stap in de opleiding tot makelaar bestaat uit twee vakken: Praktijkleer Makelaar Wonen en Vakbekwaamheid Makelaar Wonen. De doorlooptijd van deze vakken samen is minimaal zes maanden. Wij raden aan om te starten met Praktijkleer, omdat deze kennis als bekend wordt verondersteld bij Vakbekwaamheid:

Na een succesvolle afronding van stap 1 en stap 2, mag je je registreren als Kandidaat-Makelaar Wonen (KRM-T).

Stap 3: Praktijkopleiding Makelaar Wonen 

Na stap 1 en 2 te hebben doorlopen, kan je doorgaan met stap 3: de Praktijkopleiding Makelaar Wonen. Tijdens deze opleiding word je in vijf lesdagen voorbereid op de Praktijktoets Makelaar Wonen van SVMNIVO.  Onder begeleiding van een ervaren docent. De praktijktoets bestaat uit twee onderdelen: een kwalificerend portfolio met bijbehorend assessment en een verkoopprijsindicatie van twee objecten in jouw agglomeratie.

Voor meer informatie en inschrijven voor de Praktijkopleiding Makelaar Wonen klik je op een van de onderstaande links.

Na een succesvolle afronding van de examens Basistheorie Vastgoeddeskundige, Praktijkleer Makelaar Wonen, Vakbekwaamheid Makelaar Wonen en de Praktijkopleiding Makelaar Wonen, mag jij je registreren als Register-Makelaar (RM).

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

Corona update – vanaf 1 september ook weer op locatie!image title

Vanaf 1 september geeft de Academie ook weer op locatie les! Uiteraard rekening houdend met alle dan geldende COVID-maatregelen.

Voor diegenen die zich nog niet comfortabel voelen bij het samenkomen in een lokaal worden verschillende cursussen en vakopleidingen nog steeds in ons virtuele klaslokaal aangeboden. Je kunt dus zelf kiezen: volg je de les op locatie of kies voor de locatie ‘Zoom’ en doe je waar maar wilt mee in ons virtuele klaslokaal.

Voor vragen zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 030 608 51 60.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.