image title
image title
image title

"Een waardevolle opleiding voor zowel binnen- als buitendienstmedewerkers waarmee deelnemers de kennis en service binnen een makelaarskantoor op een hoger niveau brengen."

De opleiding tot assistent makelaar leidt op tot zelfstandig medewerker die de makelaar ondersteunt in het aan- en verkoopproces en huur- en verhuurproces van objecten en die verkoop bezichtigingen en onderhandelingen van eigen panden voert. De opleiding kan ook van pas komen op een ander vastgoedgerelateerd kantoor. Tijdens deze opleiding doet u een brede vastgoedkennis op en leert u alle werkzaamheden die een makelaar ondersteunen. Van marketing en relatiebeheer tot bezichtigen en onderhandelen.​

Voor wie?

De opleiding tot assistent-makelaar is geschikt voor u wanneer u een serieuze carrière in de vastgoedwereld ambieert. Het is de snelste manier om gecertificeerd aan de slag te gaan op een makelaarskantoor waarbij u ook gediplomeerd bent om bezichtigingen te doen en te onderhandelen.

Er gelden geen opleidingseisen voor deze opleiding, maar het denkniveau is MBO+ (richtlijn). Een goede beheersing van het Nederlands is onmisbaar. Heeft u geen werkervaring in de vastgoedwereld? Dan adviseren wij om gedurende de opleiding bijvoorbeeld een korte stage te lopen op een (makelaars)kantoor. De opleiding tot assistent-makelaar is niet verplicht wanneer u de opleiding tot zelfstandig makelaar wil volgen.​​​

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding tot assistent-makelaar bestaat uit vijf vakken:

  • Juridische aspecten 1 (privaatrecht)
  • Juridische aspecten 2 (publiekrecht)
  • Bouwkunde
  • Economie en marketing
  • Makelaardijleer

U kunt deze opleiding volgen in de avonduren, op zaterdag of een middag/avondopleiding. U heeft altijd éénmaal per week les, behalve in de schoolvakanties. In onderstaand schema ziet u de belangrijkste verschillen tussen deze opleidingen:

  Avondopleiding Zaterdagopleiding Middag-/avondopleiding
 Duur 9 à 12 maanden 4 à 6 maanden 4 à 6 maanden
 Aantal bijeenkomsten 29 15 15
 Lestijden 19:00 – 22:00 uur 09:30 – 16:00 uur 14:45 – 21:30 uur
 Zelfstudie circa 5 uur per bijeenkomst circa 12 uur per bijeenkomst circa 12 uur per bijeenkomst
 Prijs € 1675,- € 1875,- € 1875,-

 Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de bijbehorende examens van examenadviesbureau SVMNIVO en meldt u zichzelf aan. U krijgt het certificaat assistent-makelaar na het afleggen van de volgende examens:

 Examen Bijbehorende vakken
 Rechten Juridische Aspecten 1 (privaatrecht) + Juridische Aspecten 2 (publiekrecht)
 Capita Selecta Bouwkunde, Economie en Marketing, Makelaardijleer
 Praktijkexamen Alle vakken

SVMNIVO examineert de modules rechten en capita selecta middels een flextoets, welke u kunt doen op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. Daarbij doet u een praktijkexamen, welke bestaat uit een praktijktoets en een mondelinge verdediging. Op deze pagina vindt u de tarievenlijst van de SVMNIVO-examens. Wij helpen u graag verder, maar voor specifieke informatie over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met  SVMNIVO zelf.

De Academie voor Vastgoed verstrekt voor iedere lesmodule een inlogcode voor twee gratis proeftoetsen, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op de examens.

Kies een opleidingsvorm die bij u past

  1. Avondopleiding – Doorlooptijd: negen à twaalf maanden, met een studielast van circa vijf uur per week.
  2. Zaterdagopleiding – Doorlooptijd: vier à zes maanden, met een studielast van circa tien uur per week.
  3. Middag/avondopleiding – Doorlooptijd: vier à zes maanden en  een studielast van circa tien uur per week.

Let op: De opleiding tot Assistent-makelaar is niet verplicht wanneer u zelfstandig makelaar wilt worden! Daarvoor volgt u de opleiding tot makelaar/taxateur Wonen.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl