image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed biedt de ideale omgeving waarin u zich als vastgoedprofessional kunt ontwikkelen.

Wilt u zelfstandig makelaar en/of taxateur worden? Dan is de eerste ​stap in deze richting de opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige. Basistheorie Vastgoeddeskundige is de eerste van drie stappen naar volledige certificering als (K-)RMT Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed en/of Landelijk Vastgoed. De Specialisatie en Praktijkopleiding maken de reeks compleet. De Basistheorie Vastgoeddeskundige bestaat uit vijf modules, waarvoor u ieder afzonderlijk een examen aflegt bij SVMNIVO.

Hoe is de Basistheorie Vastgoeddeskundige opgebouwd?

De opleiding bestaat uit vijf modules:

  1. Bouwkunde (16 klassikale lessen)
  2. Financiën en Fiscaliteiten (9 klassikale lessen en 12 e-learning modules)
  3. Privaatrecht (12 klassikale lessen)
  4. Publiekrecht (12 klassikale lessen)
  5. Vastgoedeconomie (4 klassikale lessen en 6 e-learning modules)

U kunt er voor kiezen om de opleiding enkel in de avonduren te volgen of in de vorm van een middag/avond opleiding, waar u kunt kiezen voor één of twee bijeenkomsten per week. Iedere variant heeft zijn eigen doorlooptijd

  1. Avondopleiding: u heeft alleen les in de avonduren (van 18:30 tot 21:30). U boekt de vakken los van elkaar en u kunt dus zelf beslissen welk vak u wanneer volgt.
  2. Middag/avondopleiding regulier: u heeft eenmaal per week (met uitzondering van de schoolvakanties) les van 14:45 tot 21:30 uur. U boekt alle vakken in één keer, dus u heeft in één keer uw rooster voor de gehele opleiding.
  3. Middag/avondopleiding intensief: u heeft tweemaal per week (met uitzondering van de schoolvakanties) les van 14:45 tot 21:30 uur. U boekt alle vakken in één keer, dus u heeft in één keer uw rooster voor de gehele opleiding.

In onderstaande tabel ziet u de belangrijkste verschillen tussen de drie varianten schematisch weergegeven. In de kolom ‘Avondopleiding’ is rekening gehouden met het volgen van alle vijf de modules achter elkaar door.

  Avondopleiding Middag/avondopleiding regulier Middag/avondopleiding intensief
 Duur Minimaal 1,5 jaar 9 à 12 maanden 6 maanden
 Aantal bijeenkomsten zelf te bepalen één keer per week twee keer per week
 Lestijden 18:30 – 21:30 uur 14:45 – 21:30 uur 14:45 – 21:30 uur
 Zelfstudie per week 7 à 10 uur per bijeenkomst 15 à 20 uur per bijeenkomst 15 à 20 uur per bijeenkomst
 Naast een fulltime baan? ja nee nee
 Eigen tempo bepalen? ja nee nee

 
> Klik hier voor meer informatie over de Basistheorie Vastgoeddeskundige middag/avondopleiding regulier
> Klik hier voor meer informatie over de Basistheorie Vastgoeddeskundige middag/avondopleiding intensief

> Voor de avondopleiding  schrijft u zich in per vak. Klik op een vak naar keuze voor meer informatie en inschrijven:

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de bijbehorende examens van SVMNIVO. Voor deze examens meldt u zichzelf aan via SVMNIVO op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. De afnamedata vindt u hier. Bouwkunde is onderverdeeld in twee examens: Bouwkunde A (algemene/materialenkennis) en Bouwkunde B (bestek en tekeningen lezen). Voor elk behaald examen ontvangt u een certificaat, dat drie jaar geldig is. Als u alle certificaten behaald heeft,  ontvangt u een diploma met onbeperkte geldigheid. De kosten voor de SVMNIVO-examens vindt u op de tarievenlijst. Met vragen over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met SVMNIVO.​​

De Academie voor Vastgoed verstrekt voor iedere lesmodule een inlogcode voor twee gratis proeftoetsen, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op de examens.

Ontheffing A-RMT-werkzaamheden bij opleidingen

Als u werkzaam bent bij een NVM-kantoor, en de opleiding tot Kandidaat makelaar volgt, kan de NVM u ontheffing verlenen waarmee u gedurende de opleiding al werkzaamheden van een assistent-makelaar mag uitvoeren. De ontheffingstermijn gaat in op het moment dat u start met de opleiding en duurt maximaal 30 maanden. De ontheffing kan alleen door een NVM-makelaar van het kantoor worden aangevraagd. Hoe dat moet, leest u hier.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

Beste bezoeker,image title

Wegens werkzaamheden is de ingang aan de noordkant van parkeergarage Stadshuis vanaf 26 augustus met de auto* niet bereikbaar. 

Dit betekent dat u, indien u met de auto naar de Academie voor Vastgoed reist, moet navigeren naar de Tinnegieterstede 1 (3431 HW Nieuwegein). Hier kunt u de parkeergarage in rijden. Vervolgens kunt u de parkeergarage te voet aan de noordzijde verlaten zoals u gewend bent.

Bij vragen kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen. 

Team Academie voor Vastgoed

*Met de fiets of lopend kunt u de parkeergarage nog wel aan de noordkant bereiken.