image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed, de beste worden in wat u doet

De Assistent-Makelaarsopleiding leidt op tot medewerker die de makelaar ondersteunt en die verkoopbezichtigingen en -onderhandelingen van panden mag begeleiden. De opleiding kan ook van pas komen op een ander vastgoedgerelateerd kantoor. Tijdens deze opleiding doet u een brede vastgoedkennis op en leert u alle werkzaamheden die een makelaar ondersteunen. Van marketing en relatiebeheer tot bezichtigen en onderhandelen.​ 

Voor wie?

De Assistent-Makelaarsopleiding is geschikt wanneer u een carrière in de vastgoedwereld ambieert. Het is de snelste manier om gecertificeerd aan de slag te gaan op een makelaarskantoor waarbij u ook gediplomeerd bent om bezichtigingen te doen en te onderhandelen.

Er gelden geen opleidingseisen voor deze opleiding, maar het denkniveau is MBO+ (richtlijn). Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is onmisbaar. Heeft u geen werkervaring in de vastgoedwereld? Dan adviseren wij om gedurende de opleiding bijvoorbeeld een korte stage te lopen op een (makelaars)kantoor.

Let op: De opleiding tot Assistent-Makelaar is niet verplicht wanneer u de opleiding tot Kandidaat- of Register Makelaar wilt volgen! 

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding tot Assistent-Makelaar bestaat uit vijf vakken:

  • Privaatrecht
  • Publiekrecht
  • Bouwkunde
  • Vastgoedeconomie
  • Praktijkleer Makelaar Wonen

U kunt deze opleiding doordeweeks volgen via een middag/avondopleiding of in de avonduren, ook is het mogelijk om de opleiding op zaterdag te volgen. U heeft altijd éénmaal per week les, behalve in de schoolvakanties. In onderstaand schema ziet u de belangrijkste verschillen tussen deze opleidingen:

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de bijbehorende examens van SVMNIVO. U meldt zichzelf hiervoor aan. U krijgt het certificaat Assistent-Makelaar na het afleggen van de volgende examens:

SVMNIVO examineert de modules Rechten en Capita Selecta door middel van een flextoets, die u kunt doen op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. Daarbij doet u een praktijkexamen, dat bestaat uit een praktijktoets en een mondelinge verdediging. De kosten vindt u op de tarievenlijst van SVMNIVO. Wij helpen u graag verder, maar voor specifieke informatie over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met  SVMNIVO zelf.

De Academie voor Vastgoed verstrekt voor beide flextoetsen een inlogcode voor twee gratis proeftoetsen, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op de toetsen.

Kies een opleidingsvorm die bij u past

  1. Avondopleiding – Doorlooptijd: negen à twaalf maanden, met een studielast van circa zes uur per week.

  2. Zaterdagopleiding – Doorlooptijd: vijf à zes maanden, met een studielast van circa twaalf uur per week.

  3. Middag/avondopleiding – Doorlooptijd: vijf à zes maanden, met een studielast van circa twaalf uur per week.

Wanneer u doorklikt op één van de opleidingsvarianten, kunt u het actuele aanbod bekijken.  Ons aanbod wordt ook regelmatig aangevuld. Mocht u vragen hebben over het aanbod, neemt u dan contact met ons op via 030-6085160 of info@academievoorvastgoed.nl

Ontheffingsbeleid A-RMT-werkzaamheden

Als u werkzaam bent bij een NVM-kantoor en de opleiding tot Assistent Makelaar volgt, kan de NVM u ontheffing verlenen waarmee u gedurende de opleiding al werkzaamheden van een Assistent-Makelaar mag uitvoeren. De ontheffingstermijn bij het volgen van de Assistent-Makelaarsopleiding bij de Academie voor Vastgoed  is 12 maanden. De ingangsdatum van de ontheffingstermijn is gelijk aan de startdatum van de opleiding. De ontheffing kan alleen door een NVM-makelaar van het kantoor worden aangevraagd. Hoe dat moet, leest u hier.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

Coronavirus – Alle fysieke cursussen geannuleerd t/m 1 september!image title

Maar, we gaan virtueel verder! 

Al onze vakopleidingen starten virtueel. Het is ook mogelijk de verplichte dag VastgoedCert virtueel te volgen. Klik hier voor meer informatie.

Voor NRVT is het momenteel mogelijk cursussen voor de kamers BV en LV te volgen.

Voor de opleiding NRVT Wonen kan je je aanmelden voor de wachtrij. 

We hopen op je begrip. Voor vragen zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 030 608 51 60.

Meer informatie over het Corona virus vind je op de site van het RIVM.