image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed, de beste worden in wat u doet

De Assistent-makelaarsopleiding leidt op tot medewerker die de makelaar ondersteunt en die verkoopbezichtigingen en -onderhandelingen van panden mag begeleiden. De opleiding kan ook van pas komen op een ander vastgoedgerelateerd kantoor. Tijdens deze opleiding doet u een brede vastgoedkennis op en leert u alle werkzaamheden die een makelaar ondersteunen. Van marketing en relatiebeheer tot bezichtigen en onderhandelen.​ Let op: De opleiding tot assistent-makelaar is niet verplicht om makelaar te worden! 

Voor wie?

De Assistent-makelaarsopleiding is geschikt wanneer u een serieuze carrière in de vastgoedwereld ambieert. Het is de snelste manier om gecertificeerd aan de slag te gaan op een makelaarskantoor waarbij u ook gediplomeerd bent om bezichtigingen te doen en te onderhandelen.

Er gelden geen opleidingseisen voor deze opleiding, maar het denkniveau is MBO+ (richtlijn). Een goede beheersing van het Nederlands is onmisbaar. Heeft u geen werkervaring in de vastgoedwereld? Dan adviseren wij om gedurende de opleiding bijvoorbeeld een korte stage te lopen op een (makelaars)kantoor. De Assistent-makelaarsopleiding is niet verplicht wanneer u de opleiding tot zelfstandig makelaar wil volgen.​​​

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding tot assistent-makelaar bestaat uit vijf vakken:

  • Privaatrecht
  • Publiekrecht
  • Bouwkunde
  • Vastgoedeconomie
  • Praktijkleer Makelaar Wonen

U kunt deze opleiding volgen in de avonduren, op zaterdag of een middag/avondopleiding. U heeft altijd éénmaal per week les, behalve in de schoolvakanties. In onderstaand schema ziet u de belangrijkste verschillen tussen deze opleidingen:

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de bijbehorende examens van examenadviesbureau SVMNIVO en meldt u zichzelf aan. U krijgt het certificaat assistent-makelaar na het afleggen van de volgende examens:

SVMNIVO examineert de modules rechten en capita selecta middels een flextoets, welke u kunt doen op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. Daarbij doet u een praktijkexamen, welke bestaat uit een praktijktoets en een mondelinge verdediging. Op deze pagina vindt u de tarievenlijst van de SVMNIVO-examens. Wij helpen u graag verder, maar voor specifieke informatie over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met  SVMNIVO zelf.

De Academie voor Vastgoed verstrekt voor iedere lesmodule een inlogcode voor twee gratis proeftoetsen, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op de examens.

Kies een opleidingsvorm die bij u past

  1. Avondopleiding – Doorlooptijd: negen à twaalf maanden, met een studielast van circa vijf uur per week.

  2. Zaterdagopleiding – Doorlooptijd: vier à zes maanden, met een studielast van circa tien uur per week.

  3. Middag/avondopleiding – Doorlooptijd: vier à zes maanden en  een studielast van circa tien uur per week.

 

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

In één keer aan al uw studieverplichtingen voldoen? image title

Uw tijd is kostbaar, dat begrijpen we bij de Academie voor Vastgoed. Met een cursuspakket boekt u in één keer al uw jaarlijkse educatie voor een of meerdere registers en kamers. De pakketten worden aangeboden op verschillende locaties in het land. 

Meld u vandaag nog aan via een van onderstaande links.

 Wilt u liever een persoonlijk advies? Meld u dan aan voor onze Studieadvies Service