image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed, de beste worden in wat u doet

De Assistent-Makelaarsopleiding leidt op tot medewerker die de makelaar ondersteunt en die verkoopbezichtigingen en -onderhandelingen van panden mag begeleiden. De opleiding kan ook van pas komen op een ander vastgoedgerelateerd kantoor. Tijdens deze opleiding doet u een brede vastgoedkennis op en leert u alle werkzaamheden die een makelaar ondersteunen. Van marketing en relatiebeheer tot bezichtigen en onderhandelen.​ 

Voor wie?

De Assistent-Makelaarsopleiding is geschikt wanneer u een carrière in de vastgoedwereld ambieert. Het is de snelste manier om gecertificeerd aan de slag te gaan op een makelaarskantoor waarbij u ook gediplomeerd bent om bezichtigingen te doen en te onderhandelen.

Er gelden geen opleidingseisen voor deze opleiding, maar het denkniveau is MBO+ (richtlijn). Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is onmisbaar. Heeft u geen werkervaring in de vastgoedwereld? Dan adviseren wij om gedurende de opleiding bijvoorbeeld een korte stage te lopen op een (makelaars)kantoor.

Let op: De opleiding tot Assistent-Makelaar is niet verplicht wanneer u de opleiding tot Kandidaat- of Register Makelaar wilt volgen! 

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding tot Assistent-Makelaar bestaat uit vijf vakken:

  • Privaatrecht
  • Publiekrecht
  • Bouwkunde
  • Vastgoedeconomie
  • Praktijkleer Makelaar Wonen

U kunt deze opleiding doordeweeks volgen via een middag/avondopleiding of in de avonduren, ook is het mogelijk om de opleiding op zaterdag te volgen. U heeft altijd éénmaal per week les, behalve in de schoolvakanties. In onderstaand schema ziet u de belangrijkste verschillen tussen deze opleidingen:

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de bijbehorende examens van SVMNIVO. U meldt zichzelf hiervoor aan. U krijgt het certificaat Assistent-Makelaar na het afleggen van de volgende examens:

SVMNIVO examineert de modules Rechten en Capita Selecta door middel van een flextoets, die u kunt doen op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. Daarbij doet u een praktijkexamen, dat bestaat uit een praktijktoets en een mondelinge verdediging. De kosten vindt u op de tarievenlijst van SVMNIVO. Wij helpen u graag verder, maar voor specifieke informatie over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met  SVMNIVO zelf.

De Academie voor Vastgoed verstrekt voor beide flextoetsen een inlogcode voor twee gratis proeftoetsen, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op de toetsen.

Kies een opleidingsvorm die bij u past

  1. Avondopleiding – Doorlooptijd: negen à twaalf maanden, met een studielast van circa zes uur per week.

  2. Zaterdagopleiding – Doorlooptijd: vijf à zes maanden, met een studielast van circa twaalf uur per week.

  3. Middag/avondopleiding – Doorlooptijd: vijf à zes maanden, met een studielast van circa twaalf uur per week.

Wanneer u doorklikt op één van de opleidingsvarianten, kunt u het actuele aanbod bekijken.  Ons aanbod wordt ook regelmatig aangevuld. Mocht u vragen hebben over het aanbod, neemt u dan contact met ons op via 030-6085160 of info@academievoorvastgoed.nl

Ontheffingsbeleid A-RMT-werkzaamheden

Als u werkzaam bent bij een NVM-kantoor en de opleiding tot Assistent Makelaar volgt, kan de NVM u ontheffing verlenen waarmee u gedurende de opleiding al werkzaamheden van een Assistent-Makelaar mag uitvoeren. De ontheffingstermijn bij het volgen van de Assistent-Makelaarsopleiding bij de Academie voor Vastgoed  is 12 maanden. De ingangsdatum van de ontheffingstermijn is gelijk aan de startdatum van de opleiding. De ontheffing kan alleen door een NVM-makelaar van het kantoor worden aangevraagd. Hoe dat moet, leest u hier.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

Beste bezoeker,image title

Wegens werkzaamheden is de ingang aan de noordkant van parkeergarage Stadshuis vanaf 26 augustus met de auto* niet bereikbaar. 

Dit betekent dat u, indien u met de auto naar de Academie voor Vastgoed reist, moet navigeren naar de Tinnegieterstede 1 (3431 HW Nieuwegein). Hier kunt u de parkeergarage in rijden. Vervolgens kunt u de parkeergarage te voet aan de noordzijde verlaten zoals u gewend bent.

Bij vragen kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen. 

Team Academie voor Vastgoed

*Met de fiets of lopend kunt u de parkeergarage nog wel aan de noordkant bereiken.