image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed, de beste worden in wat u doet

De Assistent-Makelaarsopleiding leidt op tot medewerker die de makelaar ondersteunt en die verkoopbezichtigingen en -onderhandelingen van panden mag begeleiden. De opleiding kan ook van pas komen op een ander vastgoedgerelateerd kantoor. Tijdens deze opleiding doet u een brede vastgoedkennis op en leert u alle werkzaamheden die een makelaar ondersteunen. Van marketing en relatiebeheer tot bezichtigen en onderhandelen.​ Let op: De opleiding tot Assistent-Makelaar is niet verplicht om makelaar te worden! 

Voor wie?

De Assistent-Makelaarsopleiding is geschikt wanneer u een carrière in de vastgoedwereld ambieert. Het is de snelste manier om gecertificeerd aan de slag te gaan op een makelaarskantoor waarbij u ook gediplomeerd bent om bezichtigingen te doen en te onderhandelen.

Er gelden geen opleidingseisen voor deze opleiding, maar het denkniveau is MBO+ (richtlijn). Een goede beheersing van het Nederlands is onmisbaar. Heeft u geen werkervaring in de vastgoedwereld? Dan adviseren wij om gedurende de opleiding bijvoorbeeld een korte stage te lopen op een (makelaars)kantoor. De Assistent-Makelaarsopleiding is niet verplicht wanneer u de opleiding tot Kandidaat- of Register-Makelaar wilt volgen.​​​

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding tot Assistent-Makelaar bestaat uit vijf vakken:

  • Privaatrecht
  • Publiekrecht
  • Bouwkunde
  • Vastgoedeconomie
  • Praktijkleer Makelaar Wonen

U kunt deze opleiding volgen in de avonduren, op zaterdag of een middag/avondopleiding. U heeft altijd éénmaal per week les, behalve in de schoolvakanties. In onderstaand schema ziet u de belangrijkste verschillen tussen deze opleidingen:

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de bijbehorende examens van SVMNIVO. U meldt zichzelf hiervoor aan. U krijgt het certificaat Assistent-Makelaar na het afleggen van de volgende examens:

SVMNIVO examineert de modules rechten en capita selecta door middel van een flextoets, die u kunt doen op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. Daarbij doet u een praktijkexamen, dat bestaat uit een praktijktoets en een mondelinge verdediging. De kosten vindt u op de tarievenlijst van SVMNIVO. Wij helpen u graag verder, maar voor specifieke informatie over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met  SVMNIVO zelf.

De Academie voor Vastgoed verstrekt voor iedere lesmodule een inlogcode voor twee gratis proeftoetsen, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op de toetsen.

Kies een opleidingsvorm die bij u past

  1. Avondopleiding – Doorlooptijd: negen à twaalf maanden, met een studielast van circa vijf uur per week.

  2. Zaterdagopleiding – Doorlooptijd: vier à zes maanden, met een studielast van circa tien uur per week.

  3. Middag/avondopleiding – Doorlooptijd: vier à zes maanden en  een studielast van circa tien uur per week.

Ontheffingsbeleid A-RMT-werkzaamheden

Als u werkzaam bent bij een NVM-kantoor, en de opleiding tot Assistent Makelaar volgt, kan de NVM u ontheffing verlenen waarmee u gedurende de opleiding al werkzaamheden van een Assistent-Makelaar mag uitvoeren. De ontheffingstermijn bij het volgen van de Assistent-Makelaarsopleiding bij de Academie voor Vastgoed  is 12 maanden. De ingangsdatum van de ontheffingstermijn is gelijk aan de startdatum van de opleiding. De ontheffing kan alleen door een NVM-makelaar van het kantoor worden aangevraagd. Hoe dat moet, leest u hier.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

Verbaal Meesterschap, dé sleutel tot uw succes!

image title

In samenwerking met Denk Producties presenteren wij u op 3 oktober 2019 dé leiderschapstrainer van Nederland: Remco Claassen.

Remco deelt op deze dag zijn beste inzichten voor het eerst exclusief voor makelaars en taxateurs. Persoonlijke overtuigingskracht is de sleutel tot uw succes. Dit is hét moment om een verbale voorsprong te nemen op uw concurrent.
Schrijf u vandaag nog in*.

*6 PE-punten VastgoedCert en NRVT (niet voor WOZ)