image title
image title
image title

Wilt u zich specialiseren in het werkgebied van het Landelijk Vastgoed? De Academie voor Vastgoed biedt de opleiding waarmee u zich ontwikkelt tot een deskundig taxateur in Agrarisch en Landelijk Vastgoed. Deze opleiding bereidt u optimaal voor op de examens van examenbureau SVMNIVO.

De volledige opleiding bestaat uit drie stappen:

Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige 
Stap 2: Specialisatie Landelijk Vastgoed
Stap 3: Praktijkopleiding Landelijk Vastgoed

De opleidingen bevinden zich momenteel in een overgangsfase en de nieuwe opleiding tot taxateur is nog in de maak. Wilt u toch nu al starten met de opleiding? Dat kan! U kunt starten met de vakken van Basistheorie Vastgoeddeskundige en daarna verder via de nieuwe taxateurs-route.
Heeft u al een deel van deze opleiding gedaan, dan komt u mogelijk nog in aanmerking voor de tijdelijke overgangssituatie zoals beschreven is bij stap 2 en 3.   

Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige

De eerste stap van de opleiding tot Makelaar Landelijk Vastgoed is de Basistheorie Vastgoeddeskundige. Dit onderdeel bestaat uit vijf losse modules en de examens legt u af bij SVMNIVO. De doorlooptijd van de Basistheorie Vastgoeddeskundige is minimaal negen maanden.

Wilt u meer weten over de Basistheorie Vastgoeddeskundige? Uitgebreide informatie vindt u hier.

Stap 2: Specialisatie Taxateur Landelijk Vastgoed

In afwachting van de nieuwe route voor de opleiding tot taxateur is er besloten een tijdelijke overgangssituatie tot in te stellen waarmee u Register Taxateur LV kunt worden.

De tijdelijke tweede stap in de opleiding tot taxateur LV bestaat uit de toets Praktijkleer Landelijk Vastgoed waarvoor u zich inschrijft bij SVMNIVO. U dient deze toets voor 01-01-2020 te behalen om nog in aanmerking te komen voor de overgangssituatie.

Meer informatie en inschrijven Praktijkleer Makelaar Landelijk Vastgoed

Na een succesvolle afronding van stap 1 en stap 2 kunt u verder met stap 3.

Stap 3: Praktijkopleiding Taxateur Landelijk Vastgoed

Na het behalen van stap 2 schrijft u zich uiterlijk voor 01-01-2020 in voor Praktijktoets Taxateur Landelijk Vastgoed (LV) bij SVMNIVO die plaatsvindt in juni 2020.

De Academie voor Vastgoed biedt ter voorbereiding op deze praktijktoets de Praktijkopleiding Taxateur Landelijk Vastgoed aan.

Als u de praktijktoets Taxateur Landelijk Vastgoed in juni 2020 haalt, kunt u zich nog registreren bij het NRVT als Register Taxateur LV. Na uw NRVT inschrijving mag u direct als zelfstandig taxateur aan de slag. Haalt u deze praktijktoets niet  dan zult u instromen in de nieuwe stijl opleidingsroute en krijgt u een persoonlijk advies.

Lees hier meer over de Praktijkopleiding Taxateur Landelijk Vastgoed

Nieuwe stijl opleidingsroute 

Na het afronden van de Basistheorie Vastgoeddeskundige doorloop je stap 2 van de opleiding.
De opleiding wordt in deze stap gesplitst naar kamer. Je kiest dus bij inschrijving direct voor de opleiding tot taxateur Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed of Landelijk Vastgoed. In alle gevallen is de opleiding praktijkgericht en bestaat deze uit vier blokken waarin de kerntaken van de taxateur centraal staan. Deze vier blokken zijn:

  1. Contracteren
  2. Rechercheren en analyseren
  3. Waarderen
  4. Rapporteren en archiveren

Begeleiding 
Gedurende het gehele traject word je begeleid door een docent die bekend is met de door jou gekozen kamer (Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed, Landelijk Vastgoed). Hij of zij is je kerndocent en eerste aanspreekpunt voor inhoudelijke vragen. Daarnaast krijg je ook les van specialisten als juristen en bouwkundigen voor bijvoorbeeld huurrecht of bouwkundige gebreken herkennen.

Tussentijdse toetsing en opdrachten
Tijdens de opleiding bouw je aan de hand van opdrachten een taxatiedossier op. Vanuit de door jou gekozen specialisatie en op basis van een doorlopende casus maak je hiervan een rapportage. Daarnaast maak gedurende het traject twee tussentijdse theorietoetsen en een eindtoets bij het examenbureau SVMNIVO.
 
Tussentijdse toets 1: Theorie taxateur deel 1.
Tussentijdse toets 2: Theorie taxateur deel 2.

Nadat je de opdrachten en de tussentijdse toetsen gehaald hebt, kan je de SVMNIVO eindtoets maken. 

Eindtoets
Stap 2 wordt afgesloten met de eindtoets bij SVMNIVO. De eindtoets bestaat uit het uitwerken van een fictieve taxatie-opdracht.

Gezel
Wanneer je alle toetsen van SVMNIVO en opdrachten van de Academie voor Vastgoed behaald hebt mag je je inschrijven als Gezel in het register van NRVT.  Dit vormt het laatste deel van je opleiding.
 
Nog even geduld 
Zowel NRVT, het examenbureau als de opleiders zijn hard aan het werk om voor jou een opleiding van hoge kwaliteit neer te zetten. Dit vergt helaas meer tijd dan van tevoren ingeschat. Heb je interesse in de opleiding? Meld je dan aan voor onze geïnteresseerdenlijst door een e-mail te sturen aan info@academievoorvastgoed.nl o.v.v. interesse in taxateursroute. Je ontvangt dan van ons bericht zodra de opleiding geboekt kan worden.

image

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

Beste bezoeker,image title

Wegens werkzaamheden is de ingang aan de noordkant van parkeergarage Stadshuis vanaf 26 augustus met de auto* niet bereikbaar. 

Dit betekent dat u, indien u met de auto naar de Academie voor Vastgoed reist, moet navigeren naar de Tinnegieterstede 1 (3431 HW Nieuwegein). Hier kunt u de parkeergarage in rijden. Vervolgens kunt u de parkeergarage te voet aan de noordzijde verlaten zoals u gewend bent.

Bij vragen kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen. 

Team Academie voor Vastgoed

*Met de fiets of lopend kunt u de parkeergarage nog wel aan de noordkant bereiken.