image title
image title
image title

"De cursus geeft een goed beeld van het vak, het cursusmateriaal is duidelijk en de docent doceert op een enthousiaste wijze met meer dan voldoende praktijkvoorbeelden. Kortom, een aanrader!"

Met deze cursus staat u al met één been in de dynamische wereld van het vastgoed. U maakt kennis met de belangrijke rol die onroerend goed in ons leven en in onze economie speelt én met de beroepen die deze branche biedt. In de introductiecursus leert u de vastgoedwereld kennen vanuit het perspectief van een woningmakelaar. De cursus is interactief, dus er is volop gelegenheid voor vragen en praktijkervaringen. De docent is een zeer ervaren woningmakelaar met veel leservaring.

Voor wie?

De Vastgoedintroductiecursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten van de vastgoedwereld. Bent u bijvoorbeeld werkzaam bij een makelaarskantoor of een woningcorporatie? Dan kan deze cursus u helpen om uw werk beter uit te voeren. Natuurlijk kunt u de opleiding ook volgen vanuit persoonlijke interesse in de vastgoedmarkt.

Voor de Vastgoedintroductiecursus is geen vooropleiding vereist en er zijn geen specifieke voorwaarden voor deelname. Wel is een goede beheersing van de Nederlandse taal onmisbaar.

Hoe ziet de cursus eruit?​

De Vastgoedintroductiecursus kunt u volgen in de avonduren (doordeweeks) of op zaterdag. In onderstaande tabel ziet u de verschillen tussen deze leervormen:

 AvondcursusZaterdagcursus
Aantal lesdagenElf (tien lesavonden + één toetsavond)Zes (vijf dagen + één toetsavond)
LesdagMaandag/dinsdag/woensdag/donderdagZaterdag (en één doordeweekse toetsavond)
LesfrequentieEéndag les per weekEén lesdag per week
Tijden19:00 – 21:30 uur10:00 – 15:30 uur
DuurDrie à vier maandenCirca anderhalve maand
ZelfstudieCirca twee uur per weekCirca vier uur per week

> Klik hier voor meer informatie en inschrijven voor de avondopleiding
> Klik hier voor meer informatie en inschrijven voor de dagopleiding

Wat zijn de lesonderwerpen?

  • ​De makelaar en het onroerend goed
  • Bouwen
  • Publiekrecht en privaatrecht
  • Koop en verkoop
  • Huur en verhuur
  • Hypotheek en financiering
  • Taxeren

Tijdens de eerste les ontvangt u het studiemateriaal; een syllabus, ontwikkeld door de Academie voor Vastgoed.

Wat is het resultaat?

De Vastgoedintroductiecursus wordt afgesloten met een toets. Bij een voldoende resultaat krijgt u van ons een diploma. Dit diploma laat zien dat u een solide basiskennis hebt van het vastgoed. Dit is een goede aanvulling op uw CV wanneer u de ambitie heeft om op een kantoor te werken dat raakvlakken heeft met vastgoed.

Wanneer de Vastgoedintroductiecursus uw interesse heeft gewekt in vastgoed, is het natuurlijk ook mogelijk om door te leren, met bijvoorbeeld de Assistent-makelaarsopleiding of de opleiding tot makelaar/taxateur

Wat is de prijs inbegrepen?

De catering (bij de Zaterdagcursus inclusief lunch), het studiemateriaal en de toets van de Academie voor Vastgoed is bij de cursusprijs inbegrepen.

Meer weten?

Wij moedigen iedere potentiële student aan om  een Open Avond bij de Academie voor Vastgoed  bij te wonen, om zo een goed en compleet beeld te krijgen onze cursussen en opleidingen. Hier kunt u:

  • Verschillende presentaties bijwonen
  • Lesmateriaal inzien
  • Uw vragen stellen aan docenten en medewerkers van de Academie voor Vastgoed
image

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl