image title
image title
image title

"Deze opleiding heeft mij optimaal voorbereid op de bijbehorende examens; echt een aanrader!"

Wilt u (zelfstandig) makelaar/taxateur worden? Dan bent u bij de Academie voor Vastgoed aan het juiste adres. De Academie voor Vastgoed biedt een opleiding die u optimaal voorbereidt op de examens van examenbureau SVMNIVO. De opleiding op deze pagina heeft betrekking op het makelen en taxeren van woningen.

Tijdens de opleiding tot makelaar/taxateur Wonen heeft u maximaal één keer per week les, dit kan alleen een avondles zijn of een combinatie van een ochtend-/middagles of een middag-/avondles. Hoe lang u doet over de opleiding tot makelaar/taxateur is dus mede afhankelijk van welke opleidingsvorm u kiest. Houd in ieder geval rekening met een periode van minstens anderhalf jaar.

De volledige opleiding bestaat uit drie stappen:
Stap 1: Basistheorie Vastgoed
Stap 2: Wonen
Stap 3: Wonen (Register Makelaar/ Register Taxateur)

De opleidingen zitten momenteel in een overgangsfase en de opleiding tot taxateur is nog in de maak. Wilt u nu starten met de opleiding? Dat kan! U kunt starten met de vakken van Basistheorie Vastgoed en doorgaan via de makelaarsroute zoals hieronder beschreven, of tegen die tijd verder op de taxateursroute.

Hieronder vindt u een beschrijving van de huidige opleidingsonderdelen.

Stap 1: Basistheorie Vastgoed

In het eerste gedeelte legt u een theoretische basis om aan de slag te gaan in de makelaardij en/ of taxatiebranche. De Basistheorie Vastgoed bestaat uit vijf vakken, waarvoor u ieder afzonderlijk een examen aflegt bij SVMNIVO. Bij de Academie voor Vastgoed kunt u kiezen voor een avondopleiding of een middag/avondopleiding (regulier of intensief). De doorlooptijd van de Basistheorie Vastgoed kan hierdoor variëren van zes maanden tot twee jaar.
> Op deze pagina leest u meer over Basistheorie Vastgoed

Let op: na het afronden van de examens Basistheorie Vastgoed bent u nog geen makelaar of taxateur of makelaar/taxateur.

Stap 2: Wonen

Vanaf dit moment kunt u een keuze maken tussen de opleiding tot makelaar, taxateur of makelaar/taxateur.

Stap 2: Makelaar
De tweede stap in de opleiding tot makelaar bestaat uit twee vakken. Wij raden u aan om te starten met Praktijkleer, omdat deze kennis als bekend wordt verondersteld bij Vakbekwaamheid.  De doorlooptijd van deze vakken samen is minstens zes maanden:

Na een succesvolle afronding van de examens Basistheorie Vastgoed en bovenstaande vakken, kunt u zich registreren als Kandidaat-Makelaar Wonen (KRMT).

Stap 2: Taxateur
De tweede stap in de opleiding tot taxateur bestaat uit het vak Algemene Taxatieleer. In dit vak staan de basisbeginselen van het taxeren centraal, die voor elke taxateur van belang zijn. Onderwerpen als het begrip waarde, taxatieprocedures, het verzamelen en analyseren van data, het uitvoeren van markt- en objectanalyse, communiceren met opdrachtgevers, beroeps- en gedragsregels komen aan bod.

Wij zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling van deze opleiding. Helaas zijn nog niet alle details met betrekking tot de opleidingseisen om taxateur te worden bekend. Zodra wij meer informatie hebben, wordt dat direct hier geplaatst. Heeft u interesse in de opleiding taxateur of makelaar/ taxateur, laat het ons weten en wij houden u persoonlijk op de hoogte: info@academievoorvastgoed.nl / 030 – 608 51 60.

Stap 2: Makelaar/ taxateur
Als u zowel makelaar als taxateur wilt worden, dient u beide opleidingsroutes te doorlopen. De route voor makelaars is duidelijk en daar kunt u mee van start. De opleiding voor taxateurs wordt op dit moment ontwikkeld. Helaas zijn nog niet alle details met betrekking tot de opleidingseisen om taxateur te worden bekend. Zodra wij meer informatie hebben, wordt dat direct hier geplaatst. Heeft u interesse in de opleiding taxateur of makelaar/ taxateur, laat het ons weten en wij houden u persoonlijk op de hoogte: info@academievoorvastgoed.nl / 030 – 608 51 60.

Stap 3: Wonen  (Register Makelaar/Register Taxateur Wonen)

Stap 3: Makelaar
Na stap 1 en 2 Makelaar te hebben doorlopen, kunt u desgewenst doorgaan met de Praktijkopleiding Makelaar Wonen. Deze opleiding bestaat uit een traject waarin u wordt voorbereid op de Praktijktoets Wonen. Dit examen bestaat uit twee onderdelen. Een kwalificerend portfolio met bijbehorend assessment gesprek en een verkoopprijsindicatie van twee objecten in uw agglomeratie. U krijgt daarbij intensieve begeleiding van een ervaren docent. Zo bereidt u zich in vijf lesdagen optimaal voor op de Praktijktoets Wonen van SVMNIVO. 

Op deze pagina’s vindt u meer informatie en kunt u zich inschrijven voor de Praktijkopleiding Makelaar Wonen voor makelaars.

Na een succesvolle afronding van de examens Basistheorie Vastgoed, Praktijkleer Makelaar Wonen, Vakbekwaamheid en de Praktijkopleiding Wonen, kunt u zich registreren als Register Makelaar (RM).

Stap 3: Taxateur
Na stap 1 en 2 Taxateur te hebben doorlopen, kunt u doorgaan met het vak Verdieping Taxatieleer Wonen. In dit vak staan onderwerpen centraal die speciaal gelden voor taxateurs Wonen. Ook wordt u goed voorbereid op het afsluitende examen waarin uw theoretische kennis en praktische vaardigheden worden getoetst in de vorm van het uitwerken van één of meerdere taxatiecasussen.

Wij zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling van deze opleiding. Helaas zijn nog niet alle details met betrekking tot de opleidingseisen om taxateur te worden bekend. Zodra wij meer informatie hebben, wordt dat direct hier geplaatst. Heeft u interesse in de opleiding taxateur of makelaar/ taxateur, laat het ons weten en wij houden u persoonlijk op de hoogte: info@academievoorvastgoed.nl / 030 – 608 51 60.

Stap 3: Makelaar/ taxateur
Als u zowel makelaar als taxateur wilt worden dient u beide opleidingsroutes te doorlopen. De route voor makelaars is duidelijk en daar kunt u mee van start. De opleiding voor taxateurs wordt op dit moment ontwikkeld. Helaas zijn nog niet alle details met betrekking tot de opleidingseisen om taxateur te worden bekend. Zodra wij meer informatie hebben, wordt dat direct hier geplaatst. Heeft u interesse in de opleiding taxateur of makelaar/ taxateur, laat het ons weten en wij houden u persoonlijk op de hoogte: info@academievoorvastgoed.nl / 030 – 608 51 60. 

Disclaimer
Door de scheiding makelaar/taxateur verandert de opzet van de opleiding. Helaas zijn nog niet alle details met betrekking tot de opleidingseisen om taxateur te worden bekend. Wij vernieuwen de modules en maken een goede balans in het aantal lessen, E-learning, huiswerkopdrachten, etc.. Het kan zijn dat het aantal lessen hierdoor nog iets verandert t.o.v. het aantal lessen dat u nu ziet in de planning. Wij zorgen dat u zich optimaal kunt voorbereiden op het examen.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl