image title
image title
image title

"Deze opleiding heeft mij optimaal voorbereid op de bijbehorende examens; echt een aanrader!"

Wilt u (zelfstandig) makelaar/taxateur worden? Dan bent u bij de Academie voor Vastgoed aan het juiste adres. De Academie voor Vastgoed biedt een opleiding die u optimaal voorbereidt op de examens van examenbureau SVMNIVO.  De opleiding op deze pagina heeft betrekking op het makelen en taxeren van woningen.

Tijdens de opleiding tot makelaar/taxateur Wonen heeft u maximaal één keer per week les, dit kan alleen een avondles zijn of een combinatie van een ochtend-/middagles of een middag-/avondles. Hoe lang u doet over de opleiding tot makelaar/taxateur is dus mede afhankelijk van welke opleidingsvorm u kiest. Houd in ieder geval rekening met een periode van minstens anderhalf jaar.

De volledige opleiding tot makelaar/taxateur Wonen bestaat uit drie stappen:

  1. Basistheorie Vastgoed
  2. Aanvullend Wonen (KRMT)
  3. Praktijkopleiding Wonen (RMT)

Let op: Per 15 oktober worden de opleidingen voor makelaars en taxateurs vernieuwd. Bekijk hier de opleidingsroute voor de makelaar/taxateur vanaf 15 oktober. Wilt u nu starten met de opleiding? Dat kan! U kunt starten met de vakken van Basistheorie Vastgoed en tegen de tijd dat u de vakken hebt afgerond, kunt u perfect instromen op de nieuwe route.
 
Hieronder vindt u een beschrijving van de huidige opleidingsonderdelen.

Basistheorie Vastgoed

In het eerste gedeelte legt u een theoretische basis om aan de slag te gaan in de makelaardij. De Basistheorie Vastgoed bestaat uit vijf vakken, waarvoor u ieder afzonderlijk een examen aflegt bij SVMNIVO. Bij de Academie voor Vastgoed kunt u kiezen voor een avondopleiding of een middag/avondopleiding (regulier of intensief). De doorlooptijd van de Basistheorie Vastgoed kan hierdoor variëren van zes maanden tot twee jaar. > Op deze pagina leest u meer over Basistheorie Vastgoed

Let op: na het afronden van de examens Basistheorie Vastgoed bent u nog geen makelaar of taxateur.

Aanvullend Wonen (Kandidaat-Makelaar)

Het tweede gedeelte van de opleiding bestaat uit twee vakken. Wij raden u aan om te starten met Makelaardijleer en Marketing, omdat deze kennis als bekend wordt verondersteld bij De Vakbekwame Makelaar. De doorlooptijd van Aanvullend Wonen is minstens zes maanden.

Na een succesvolle afronding van de examens Basistheorie Vastgoed en Aanvullend Wonen, kunt u zich registreren als kandidaat-makelaar Wonen (KRMT).

Praktijkopleiding Wonen  (makelaar/ taxateur: RMT Wonen)

Na de Basistheorie Vastgoed en Aanvullend Wonen kunt u desgewenst doorgaan met de Praktijkopleiding Wonen. Dit onderdeel besteedt met name aandacht aan de taxatiepraktijk. U waardeert woonobjecten en stelt taxatierapporten op. U krijgt daarbij intensieve begeleiding van een ervaren docent. Zo ontwikkelt u zich in vijf lesdagen tot een deskundig taxateur Wonen en bereidt u zich optimaal voor op de Praktijktoets Wonen van SVMNIVO. > Op deze pagina vindt u meer informatie en kunt u zich inschrijven voor de Praktijkopleiding Wonen.

Na een succesvolle afronding van de examens  Basistheorie Vastgoed , Aanvullend Wonen en de Praktijkopleiding Wonen, kunt u zich registreren als Register Makelaar Taxateur.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl