image title
image title
image title

"Deze opleiding heeft mij alles geleerd wat ik moest weten om met volledig vertrouwen de examens in te gaan"

Wilt u zich specialiseren in het werkgebied van het Landelijk Vastgoed? De Academie voor Vastgoed biedt de opleiding waarmee u zich ontwikkelt tot een deskundig makelaar/taxateur van Agrarisch en Landelijk Vastgoed. Deze opleiding bereidt u optimaal voor op de examens van examenbureau SVMNIVO.

De volledige opleiding bestaat uit drie stappen:
Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige 
Stap 2: Specialisatie Landelijk Vastgoed
Stap 3: Praktijk Landelijk Vastgoed (Register Makelaar/ Register Taxateur)

Heeft u elders een erkend diploma behaald, dan kan deze overeenkomen met de inhoud van de examens van SVMNIVO. U komt dan wellicht in aanmerking voor een vrijstelling voor één of meerdere theorie-examens. Bezoek voor meer informatie de website van SVMNIVO.

De opleidingen bevinden zich momenteel in een overgangsfase en de opleiding tot taxateur is nog in de maak. Wilt u toch nu al starten met de opleiding? Dat kan! U kunt starten met de vakken van Basistheorie Vastgoeddeskundige en doorgaan via de makelaarsroute zoals hieronder beschreven, of als het zover is verder via de taxateurs-route.   

Hieronder vindt u een beschrijving van de huidige opleidingsonderdelen.

Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige

De eerste stap van de opleiding Taxateur Landelijk Vastgoed is de Basistheorie Vastgoeddeskundige. Dit onderdeel bestaat uit vijf losse modules en de examens legt u af bij SVMNIVO. De doorlooptijd van de Basistheorie Vastgoeddeskundige is op zijn minst negen maanden.

Wanneer u de examens van de Basistheorie Vastgoeddeskundige reeds heeft behaald, kunt u deze stap overslaan.
Wilt u meer weten over de Basistheorie Vastgoeddeskundige? Uitgebreide informatie vindt u hier.

Stap 2: Specialisatie Landelijk Vastgoed

Hier kunt u een keuze maken tussen makelaar, taxateur of makelaar/taxateur.

Makelaar
De tweede stap in de opleiding tot makelaar bestaat uit twee vakken.

Na een succesvolle afronding van de examens Basistheorie Vastgoed en bovenstaande vakken, kunt u door naar Stap 3.

Taxateur
De tweede stap in de opleiding tot taxateur bestaat uit het vak Algemene Taxatieleer. In dit vak staan de basisbeginselen, die voor elke taxateur van belang zijn, centraal. Onderwerpen als het begrip waarde, taxatieprocedures, het verzamelen en analyseren van data, het uitvoeren van markt- en objectanalyse, communiceren met opdrachtgevers, beroeps- en gedragsregels komen aan bod.

Deze opleiding is op dit moment in ontwikkeling. Helaas zijn nog niet alle details met betrekking tot de opleidingseisen om taxateur te worden bekend. Zodra wij meer informatie hebben, wordt dat direct hier geplaatst. Heeft u interesse in de opleiding taxateur of makelaar/ taxateur, laat het ons weten en wij houden u op de hoogte: info@academievoorvastgoed.nl / 030 – 608 51 60.

Makelaar/ taxateur
Als u zowel makelaar als taxateur wilt worden dient u beide opleidingsroutes te doorlopen. De route voor makelaars is duidelijk en daar kunt u mee van start. De opleiding voor taxateurs wordt op dit moment ontwikkeld. Helaas zijn nog niet alle details met betrekking tot de opleidingseisen om taxateur te worden bekend. Zodra hier meer over bekend is, kunnen wij vormgeven aan de opleiding. Heeft u interesse in de opleiding taxateur of makelaar/taxateur, laat het ons weten en wij houden u op de hoogte: info@academievoorvastgoed.nl / 030 – 608 51 60.

Stap 3: Praktijk Landelijk Vastgoed (Register Makelaar / Register Taxateur)

Makelaar
Met de Praktijkopleiding Landelijk Vastgoed zet u de derde en laatste stap naar uw registertitel. SVMNIVO is druk bezig met het opstellen van de exameneisen. Zodra hier meer over bekend is, kunnen wij vormgeven aan de opleiding. Wilt u meer informatie of heeft u interesse in de Praktijkopleiding Landelijk Vastgoed? Laat het ons weten en wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen: info@academievoorvastgoed.nl / 030 – 608 51 60.

Taxateur
Na stap 1 en 2 Taxateur te hebben doorlopen, kunt u doorgaan met het vak Verdieping Taxatieleer Landelijk & Agrarisch Vastgoed. In dit vak staan onderwerpen centraal die speciaal gelden voor taxateurs Landelijk & Agrarisch Vastgoed. Ook wordt u goed voorbereid op het afsluitende examen waarin uw theoretische kennis en praktische vaardigheden worden getoetst in de vorm van het uitwerken van één of meerdere taxatiecasussen.

Makelaar/ taxateur
Als u zowel makelaar als taxateur wilt worden dient u beide opleidingsroutes te doorlopen. De route voor makelaars is duidelijk tot en met stap 2 en daar kunt u mee van start. De opleiding voor taxateurs wordt op dit moment ontwikkeld. Helaas zijn nog niet alle details met betrekking tot de opleidingseisen om taxateur te worden bekend. Zodra wij meer informatie hebben, kunnen wij vormgeven aan de opleiding. Heeft u interesse in de opleiding taxateur of makelaar/ taxateur, laat het ons weten en wij houden u op de hoogte: info@academievoorvastgoed.nl / 030 – 608 51 60.
  
Disclaimer
Door de scheiding makelaar/taxateur verandert de opzet van de opleiding. Helaas zijn nog niet alle details met betrekking tot de opleidingseisen om taxateur te worden bekend. Wij vernieuwen de modules en maken een goede balans in het aantal lessen, E-learning, huiswerkopdrachten, etc. Het kan zijn dat het aantal lessen hierdoor nog iets verandert t.o.v. het aantal lessen dat u nu ziet in de planning. Wij zorgen dat u zich optimaal kunt voorbereiden op het examen.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl