image title
image title
image title

"Deze opleiding heeft mij alles geleerd wat ik moest weten om met volledig vertrouwen de examens in te gaan"

Wilt u zich specialiseren in werkgebied van het landelijk vastgoed? De Academie voor vastgoed biedt de opleiding waarmee u zich ontwikkelt tot een deskundig taxateur van agrarisch en landelijk vastgoed. Deze opleiding bereidt u optimaal voor op de examens van examenbureau SVMNIVO.

De volledige opleiding tot Register Taxateur Landelijk Vastgoed bestaat uit drie stappen:

  1. Basistheorie Vastgoed
  2. Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed
  3. Praktijkopleiding Landelijk Vastgoed

Heeft u elders een erkend diploma behaald, dan kan deze overeenkomen met de inhoud van de examens van SVMNIVO. U komt dan wellicht in aammerking voor een vrijstelling voor één of meerdere theorie-examens. Bezoek voor meer informatie de website van SVMNIVO.

Let op: Per 15 oktober worden de opleidingen voor makelaars en taxateurs vernieuwd. Bekijk hier de opleidingsroute makelaar/taxateur vanaf 15 oktober. Wilt u nu starten met de opleiding? Dat kan! U kunt starten met de vakken van Basistheorie Vastgoed en tegen de tijd dat u de vakken hebt afgerond, kunt u perfect instromen op de nieuwe route.
 
Hieronder vindt u een beschrijving van de huidige opleidingsonderdelen.

Basistheorie Vastgoed

De eerste stap van de opleiding taxateur landelijk vastgoed is de Basistheorie Vastgoed. Dit onderdeel bestaat uit vijf losse modules en de examens legt u af bij SVMNIVO. De doorlooptijd van de Basistheorie Vastgoed is op zijn minst negen maanden.

Wanneer u de examens van de Basistheorie Vastgoed reeds heeft behaald, kunt u deze stap overslaan.
>Lees hier meer over de Basistheorie Vastgoed

Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed

U krijgt breed inzicht in het taakgebied van de taxateur landelijk vastgoed: landelijk gebied, landbouw, bos, natuur, landgoederen, commerciële objecten, wonen in het buitengebied, functiewijziging en grondbeleid. U leert deze kennis toe te passen op de verschillende soorten gebouwde en ongebouwde onroerende zaken.
>Lees hier meer over de Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed

Vanaf 15 oktober is sprake van een nieuwe opleidingsroute voor makelaars en taxateurs. Na de zomer van 2018 bieden wij deze nieuwe opleiding aan. Stap 2 van de opleiding tot makelaar Landelijk Vastgoed bestaat dan uit twee vakken:

Hiermee komt de Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed te vervallen.

Praktijkopleiding Landelijk Vastgoed

Met de Praktijkopleiding Landelijk Vastgoed zet u de derde en laatste stap naar uw Registertitel. Het laatste onderdeel van de opleiding besteedt vooral aandacht aan de taxatiepraktijk van de meest voorkomende bedrijven binnen het landelijk vastgoed. U leert zowel een quickscan als een volledig taxatierapport opstellen. De docenten begeleiden u hier intensief bij. Binnen het landelijk vastgoed ontwikkelt u zich tot een deskundig taxateur, die optimaal op het praktijkexamen is voorbereid.
> Lees hier meer over de Praktijkopleiding Landelijk Vastgoed 

Na het behalen van het Praktijkexamen Landelijk Vastgoed kunt u zich registreren als Register Taxateur Landelijk Vastgoed

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl