image title
image title
image title

"Een waardevolle opleiding voor zowel binnen- als buitendienstmedewerkers waarmee deelnemers de kennis en service binnen een makelaarskantoor op een hoger niveau brengen."

De Assistent-makelaarsopleiding leidt op tot zelfstandig medewerker die de makelaar ondersteunt in het aan- en verkoopproces en huur- en verhuurproces van objecten en die verkoop bezichtigingen en onderhandelingen van eigen panden voert. De opleiding kan ook van pas komen op een ander vastgoedgerelateerd kantoor. Tijdens deze opleiding doet u een brede vastgoedkennis op en leert u alle werkzaamheden die een makelaar ondersteunen. Van marketing en relatiebeheer tot bezichtigen en onderhandelen.​

Voor wie?

De Assistent-makelaarsopleiding is geschikt voor u wanneer u een serieuze carrière in de vastgoedwereld ambieert. Het is de snelste manier om gecertificeerd aan de slag te gaan op een makelaarskantoor waarbij u ook gediplomeerd bent om bezichtigingen te doen en te onderhandelen.

Er gelden geen opleidingseisen voor deze opleiding, maar het denkniveau is MBO+ (richtlijn). Een goede beheersing van het Nederlands is onmisbaar. Heeft u geen werkervaring in de vastgoedwereld? Dan adviseren wij om gedurende de opleiding bijvoorbeeld een korte stage te lopen op een (makelaars)kantoor. De Assistent-makelaarsopleiding is niet verplicht wanneer u de opleiding tot zelfstandig makelaar wil volgen.​​​

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding tot assistent-makelaar bestaat uit vijf vakken:

  • Privaatrecht
  • Publiekrecht
  • Bouwkunde
  • Vastgoedeconomie
  • Praktijkleer Makelaar Wonen

U kunt deze opleiding volgen in de avonduren, op zaterdag of een middag/avondopleiding. U heeft altijd éénmaal per week les, behalve in de schoolvakanties. In onderstaand schema ziet u de belangrijkste verschillen tussen deze opleidingen:

  Avondopleiding Zaterdagopleiding Middag-/avondopleiding
 Duur 9 à 12 maanden 4 à 6 maanden 4 à 6 maanden
 Aantal bijeenkomsten 29 15 15
 Lestijden 19:00 – 22:00 uur 09:30 – 16:00 uur 14:45 – 21:30 uur
 Zelfstudie circa 5 uur per bijeenkomst circa 12 uur per bijeenkomst circa 12 uur per bijeenkomst
 Prijs € 1675,- € 1875,- € 1875,-

 Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de bijbehorende examens van examenadviesbureau SVMNIVO en meldt u zichzelf aan. U krijgt het certificaat assistent-makelaar na het afleggen van de volgende examens:

 Examen Bijbehorende vakken
 Rechten Privaatrecht + Publiekrecht
 Capita Selecta Bouwkunde + Vastgoedeconomie + Praktijkleer Makelaar Wonen
 Praktijkexamen Alle vakken

SVMNIVO examineert de modules rechten en capita selecta middels een flextoets, welke u kunt doen op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. Daarbij doet u een praktijkexamen, welke bestaat uit een praktijktoets en een mondelinge verdediging. Op deze pagina vindt u de tarievenlijst van de SVMNIVO-examens. Wij helpen u graag verder, maar voor specifieke informatie over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met  SVMNIVO zelf.

De Academie voor Vastgoed verstrekt voor iedere lesmodule een inlogcode voor twee gratis proeftoetsen, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op de examens.

Kies een opleidingsvorm die bij u past

  1. Avondopleiding – Doorlooptijd: negen à twaalf maanden, met een studielast van circa vijf uur per week.
  2. Zaterdagopleiding – Doorlooptijd: vier à zes maanden, met een studielast van circa tien uur per week.
  3. Middag/avondopleiding – Doorlooptijd: vier à zes maanden en  een studielast van circa tien uur per week.

Let op: De opleiding tot assistent-makelaar is niet verplicht wanneer u zelfstandig makelaar wilt worden! Daarvoor volgt u de opleiding tot makelaar/taxateur Wonen.

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl