image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed biedt de ideale omgeving waarin u zich als vastgoedprofessional kunt ontwikkelen.

Wanneer u als makelaar/taxateur bent aangesloten bij een register of branchevereniging, betekent dit dat u ieder jaar een bepaald aantal uren of dagen educatie volgt. Bij de Academie voor Vastgoed noemen we dit Jaarlijkse Educatie. De NVM heeft per 1 januari 2018 de jaarlijkse educatie afgeschaft, hier hoeft u dus geen studie-uren (meer) voor te behalen. In onderstaande tabel ziet u schematisch weergegeven wat de studieverplichting is per register.
 

Verplichte cursusdagen NRVT en VastgoedCert

Zowel het NRVT als VastgoedCert werken met verplichte cursusdagen. Wanneer u ingeschreven staat in één van deze registers, is het zaak dat u de verplichte cursussen in ieder geval volgt.

VastgoedCert

NRVT

De verplichte cursus NRVT Wonen is bij de Academie voor Vastgoed gekoppeld aan een workshop ethiek, zodat u direct zes studie-uren in één dag verdient: Actualiteiten Wonen 2018 NRVT.

Lid van meerdere vakgroepen

Bij VastgoedCert ziet u per vakgroep bij de studieverplichting twaalf uur staan. Maar wanneer u lid bent van meerdere vakgroepen, doet u de verplichte cursusdag en daarbij aanvullende studie-uren uit minstens één van de vakgroepen waar u lid van bent. Zie hieronder het aantal studie-uren dat u in totaal dient te behalen:

  • Lid van één vakgroep: 12 uur educatie
  • Lid van twee vakgroepen: 18 uur educatie
  • Lid van drie vakgroepen: 24 uur educatie

Bij het NRVT geldt een vergelijkbaar principe bij meerdere vakgroepen. Dit systeem was in 2017 ook al van kracht:

 ​studie-uren-taxateur-nrvt

Naast de verplichte dagen per vakgroep hoeft u in totaal dus nog maar veertien studie-uren te behalen, waarvan u er vijf vrij in kunt vullen volgens de 25%-regel. Deze regel geeft u de ruimte om vijf studie-uren vrij in te vullen met bijvoorbeeld het bijwonen van congressen en relevante branchebijeenkomsten, het schrijven en publiceren van artikelen in vaktijdschriften, het volgen van vaardigheidstrainingen of doceren.   ​

Het kiezen van uw jaarlijkse educatie

Soms is het best lastig om te bepalen welke cursussen u het beste kunt volgen. Hiervoor hebben wij een Studieadvieswijzer ontwikkeld; hiermee kiest u stap voor stap zelf uw educatie voor dit jaar. Wilt u graag door ons persoonlijk geholpen worden bij het kiezen van uw jaarlijkse educatie? Vraag dan een Studieadvies aan:

Alles in één cursuspakket

Voor iedereen die op de meest efficiënte manier zijn educatie wilt volgen, heeft de Academie voor Vastgoed cursuspakketten ontwikkeld. U hoeft dan niet zelf uit te zoeken welke cursussen u hoeft te doen en u boekt met één druk op de knop uw volledige jaarlijkse educatie. Met een cursuspakket bent u bovendien voordeliger uit, dan wanneer u de cursussen afzonderlijk boekt. De cursuspakketten zijn beschikbaar voor Wonen, BV en/of LV, bezoek voor het aanbod de pagina over de cursuspakketten.

 

image

Heeft u een vraag over jaarlijkse educatie?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl