image title
image title
image title

Examen nieuwe taxatierapport NRVT

11 januari 2021

image

Op 7 januari jongstleden is er overleg geweest tussen het NRVT, brancheorganisaties, opleiders en exameninstituten over de examinering hercertificering NRVT.

Na een ‘slechte start’ zijn de slagingspercentages de laatste weken flink aan het stijgen. Er is al gekeken en er wordt nu opnieuw gekeken naar een aantal vragen en antwoorden voor de examens. Een klein aantal (te) theoretische vragen wordt geskipt dan wel vervangen of helderder geformuleerd. De cesuur – die thans is gesteld op 75% van 60 vragen – wordt niet aangepast.

Kandidaten die al een examen hebben afgelegd en het examen op een enkele vraag niet hebben gehaald, zouden dus alsnog een positief resultaat kunnen behalen als blijkt dat die fout beoordeelde vraag een geskipte dan wel aangepaste vraag betreft. Correspondentie hierover is overigens niet mogelijk. De Academie en de NVM hebben hier namelijk geen enkele invloed op of inzicht in.

Daarnaast willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om te benadrukken dat het circa 8 tot 10 uur zelfstudie vergt om de materie te beheersen en beslagen ten ijs te komen voor het examen. De toetstermen zijn te vinden in het leerportaal.

In de loop van januari verwachten we verdere berichtgeving van het NRVT hierover. Het advies is dan ook om nog even te wachten tot eind januari voor je opgaat voor het examen. Dat geeft ook wat meer tijd om de stof te bestuderen. Succes met de voorbereidingen en het examen!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Cees Steur, programmamanager taxeren, via het e-mailadres: c.steur@nvm.nl.

Dit bericht is vrijdagochtend 8 januari 2021 verspreid via een Pushbericht in de NVM-app. Ook eerder op de hoogte zijn? Meld u dan aan via het formulier (inloggen).

*deze tekst verscheen eerder in de NVM Update