image title
image title
image title

“De Assistent-makelaarsopleiding is echt een aanrader!” (Interview)

13 juni 2018

image

‘Studeren voor de Assistent-makelaarsopleiding is pittig naast het hebben van een baan, maar absoluut de moeite waard! Door de opleiding heb ik een directe doorgroeimogelijkheid binnen mijn werk en leer ik meer inhoudelijk over het werken als assistent-makelaar’ aldus Larissa van Dongen, studente aan de Assistent-makelaarsopleiding (middag/avond variant).

‘Het volgen van de opleiding was voor mij een kans die ik kreeg vanuit mijn huidige baan’. Larissa werkt nu ruim twee jaar op een makelaarskantoor waarvan 1,5 jaar als secretaresse. Toen zij hoorde dat er ruimte kwam voor een assistent-makelaar greep zij die kans aan om door te gaan studeren. ‘De academie biedt daarin de mogelijkheid om mij hiervoor goed op te leiden’

De opleiding begon gelijk met twee lastige vakken; publiekrecht en privaatrecht. ‘Maar door de goede uitleg en meestal actieve lessen van de docent heb ik het echt begrepen’ Daarna volgt het vak makelaardijleer: 'Dit vak sluit echt goed aan bij de praktijk en doordat de docent goed contact heeft met ons als studenten is het een fijn en leuk vak om te volgen’. Het vak bouwkunde beviel Larissa iets minder: ‘Ik leer liever over de hedendaagse kenmerken van huizen dan over allerlei bouwstijlen. Ik begrijp natuurlijk dat we dit nodig hebben maar ik zou dit zeer bruikbaar vinden om meer over te leren’. Economie & Marketing was een fijne afsluiter van de opleiding: ‘Waarbij ook weer de goede docent echt aanspreekt’.

Larissa is bijna klaar met haar opleiding en zou deze als volgt samenvatten: ‘De opleiding sluit goed aan op het niveau en ik vind het heel fijn dat alles goed geregeld is. Je maakt lange dagen maar door voldoende pauze en fijne docenten is het goed vol te houden’. Voor aankomende studenten zou ze het volgende willen adviseren: ‘Plan je werk en studie goed in en dan is het heel goed te doen, Het is een absolute aanrader als je wilt doorgroeien’

Wij wensen Larissa heel veel succes en plezier met de laatste loodjes, en haar doorgroeimogelijkheid op het werk!

In één keer aan al uw studieverplichtingen voldoen? image title

Uw tijd is kostbaar, dat begrijpen we bij de Academie voor Vastgoed. Met een cursuspakket boekt u in één keer al uw jaarlijkse educatie voor een of meerdere registers en kamers. De pakketten worden aangeboden op verschillende locaties in het land. 

Meld u vandaag nog aan via een van onderstaande links.

 Wilt u liever een persoonlijk advies? Meld u dan aan voor onze Studieadvies Service