image title
image title
image title

De Academie en het Coronavirus

9 maart 2020

image

De Academie voor Vastgoed houdt de ontwikkelingen rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten. In het gebouw van de Academie wordt dagelijks extra schoongemaakt. Ook zijn desinfecterende gel en doekjes aanwezig. Het RIVM geeft aan dat er op dit moment nog geen reden is om cursussen te vermijden of af te gelasten. Mocht er een wijziging plaatsvinden in het advies van het RIVM dan stellen wij je hiervan uiteraard direct op de hoogte.

Wat kan je zelf doen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen zijn heel simpel en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen voorkomen: 

  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Krijg je koorts in combinatie met luchtwegklachten én ben je in een van de risicogebieden geweest kom dan niet naar een cursus maar neem telefonisch contact op met de huisarts.
Meer informatie over het Corona virus vind je op de site van het RIVM.

image title

De Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt de laatste tijd steeds vaker klachten van consumenten die vinden dat makelaars voorafgaand aan de eerste bezichtiging teveel informatie opvragen. Ook zijn er klachten over het omgaan met en bewaren van persoonsgegevens en andere data.

Weet jij wat er wel en niet mag binnen de Algemene Verordening Gegevensbescherming? Wanneer je welke gegevens mag opvragen en of je die gegevens dan mag bewaren? En zo ja, hoe lang?

In de online cursus ‘AVG in vijf kwartier’ krijg je van mr. Bas van Overeem van advocatenkantoor Corten De Geer je in vijf kwartier het antwoord op deze vragen en meer. Na afloop weet je alles wat je als (medewerker van een) makelaar of taxateur moet weten over de AVG.