image title
image title
image title

De Academie voor Vastgoed, de beste worden in wat u doet

De volledige opleiding tot taxateur bestaat uit drie stappen:

Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige
Stap 2: Specialisatie Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed
Stap 3: Praktijkopleiding Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed te volgen bij NRVT

Stap 1: Basistheorie Vastgoeddeskundige

In het eerste gedeelte leg je een theoretische basis om aan de slag te gaan in de makelaardij en/of taxatiebranche. De Basistheorie Vastgoeddeskundige bestaat uit vijf vakken, waarbij je voor ieder afzonderlijk een examen aflegt bij SVMNIVO. Bij de Academie voor Vastgoed kan je kiezen voor een avondopleiding of een middag/avondopleiding (regulier of intensief). De doorlooptijd van de Basistheorie Vastgoeddeskundige kan hierdoor variëren van zes maanden tot twee jaar. Wil je meer weten over de Basistheorie Vastgoeddeskundige? Uitgebreide informatie vind je hier.

Let op: na het afronden van de examens Basistheorie Vastgoeddeskundige ben je nog geen taxateur.

Stap 2: Specialisatie Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed

Na het afronden van de Basistheorie Vastgoeddeskundige doorloop je stap 2 van de opleiding.

De opleiding wordt in deze stap gesplitst naar kamer. Je kiest dus bij inschrijving direct voor de opleiding tot taxateur Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed of Landelijk Vastgoed.

De opleiding blinkt uit vanwege de praktische opzet. Wat jij leert is direct toepasbaar en ook nog eens actueel. De focus ligt op de kennis en vaardigheden die je als taxateur nodig hebt. Door een mix van klassikale en online lessen, e-learning en zelfstudie maakt je je het vak van taxateur eigen.

Samen met een team van (kern)docenten bereid jij je voor op de te maken toetsen. De opleiding is de perfecte opmaat naar het meester-gezeltraject van NRVT en heeft een doorlooptijd van ongeveer een jaar.

Klik hier om je aan te melden voor stap 2

Eindtoets
Stap 2 wordt afgesloten met de eindtoets bij SVMNIVO. De eindtoets bestaat uit het uitwerken van een fictieve taxatie-opdracht.

Gezel
Wanneer je alle toetsen van SVMNIVO en opdrachten van de Academie voor Vastgoed behaald hebt mag je je inschrijven als Gezel in het register van NRVT.  Dit vormt het laatste deel van je opleiding.

Stap 3: praktijkopleiding bij NRVT. 

Klik hier voor meer informatie over de praktijkopleiding Taxateur bij NRVT

image

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl