image title
image title
image title

Ook in 2019 moet u, als makelaar of taxateur, aan de voor u geldende studieverplichtingen voldoen. Hoe zien de verplichtingen er dit jaar uit?

In 2019 staan de onderwerpen energie, tuchtuitspraken, ethiek en aansprakelijkheid tijdens de verplichte dag centraal. Dit geldt voor VastgoedCert en voor NRVT in alle kamers. Door een slimme combinatie kunt u in de kamers Wonen en BV bij de Academie voor Vastgoed in één dag al uw verplichte punten behalen (LV moet nog worden aangevuld met fiscaliteiten en wetgeving)!

NRVT

Voor taxateurs geldt in 2019 een studieverplichting van 20 studie-uren: 

  • 6 verplichte studie-uren per kamer
  • minimaal 9 studie-uren facultatief  (per persoon)
  • maximaal 5 studie-uren vrije ruimte (per persoon)

Staat u voor meerdere kamers ingeschreven? Dan komen er per kamer 6 verplichte studie-uren bij. 

VastgoedCert

VastgoedCert biedt in 2019 voor haar verplichte dag de keuze tussen een aantal onderwerpen:

Wonen: actualiteiten (ver)huur / ethiek en aansprakelijkheid / energie / maken en presenteren van een verkoopplan.
Bedrijfsmatig Vastgoed: Business Valuation, financiële analyse en advisering / Herbestemming, omgevingsplan en lokale verordeningen / ethiek en aansprakelijkheid / energie.
Landelijk Vastgoed: wetgeving / ethiek en aansprakelijkheid / energie

Verplichte punten van overlappende onderwerpen mag u in meerdere kamers mee laten tellen. 

Daarnaast heeft u een aantal verplichte studie-uren. Bent u lid van meerdere kamers? Dan loopt ook uw aantal verplichte uren op. 

  • Lid van één kamer: 12 studie-uren
  • Lid van twee kamers: 18 studie-uren
  • Lid van drie kamers: 24 studie-uren

NVR

NVR-leden dienen, afhankelijk van het soort lidmaatschap, jaarlijks cursussen te volgen en studiedagen bij te wonen. Zij vergaren daarmee studiepunten. Iedereen is verplicht om een bepaald aantal studiepunten te behalen. Behalve studiepunten moeten zij ook NVR-punten verzamelen door het bijwonen van kringvergaderingen en NVR-bijeenkomsten. U kunt NVR studiepunten aanvragen door een bewijs van deelname aan info@rentmeesternvr.nl te sturen. Een bewijs van deelname vraagt u op bij een van onze opleidingsassistenten.

Overig

De NVM heeft haar studieverplichtingen afgeschaft per 1 januari 2018. Voor VastgoedPRO gelden alleen eisen als u niet gecertificeerd bent bij VastgoedCert of het NRVT (85 punten per jaar).

Met een cursuspakket voldoet u in één keer aan al uw jaarlijkse educatie voor een of meerdere registers en kamers. De pakketten worden aangeboden op verschillende locaties in het land. 

In één keer alle verplichtingen geregeld? 

Meld u vandaag nog aan voor een totaalpakket via een van onderstaande links.

image

Studieadvies nodig?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

Verbaal Meesterschap, dé sleutel tot uw succes!

image title

In samenwerking met Denk Producties presenteren wij u op 3 oktober 2019 dé leiderschapstrainer van Nederland: Remco Claassen.

Remco deelt op deze dag zijn beste inzichten voor het eerst exclusief voor makelaars en taxateurs. Persoonlijke overtuigingskracht is de sleutel tot uw succes. Dit is hét moment om een verbale voorsprong te nemen op uw concurrent.
Schrijf u vandaag nog in*.

*6 PE-punten VastgoedCert en NRVT (niet voor WOZ)