image title
image title
image title

Ook in 2020 moet je, als makelaar of taxateur, aan de voor jou geldende studieverplichtingen voldoen. Wat zijn de studieverplichtingen voor makelaars en taxateurs? Hieronder hebben we de studieverplichtingen voor NRVT, VastgoedCert, NVR en de overige registers voor je op een rijtje gezet.

NRVT

Verplichte opleiding 2020 NRVT Wonen
Het nieuwe model taxatierapport zorgt ervoor dat je als Wonen Taxateur in 2020 niet hoeft te puzzelen met educatieverplichtingen voor NRVT. NRVT stelt een opleiding van 30 punten verdeeld over 4 dagen verplicht. Het nieuwe model taxatierapport 2021 staat centraal met als specifieke onderwerpen bouwkunde en duurzaamheid. 

Ben je makelaar én taxateur Wonen? Meld je dan aan voor ons pakket Wonen 2020, hiermee voldoe je aan je educatieverplichtingen voor zowel VastgoedCert als NRVT.

Verplichting BV/LV
De kamers BV en LV hebben géén verplichte dag voor het NRVT. Wel bestaat de verplichting om 15 uur aan voor deze kamers goedgekeurde facultatieve cursussen te volgen. Je kunt kiezen uit de volgende cursussen: 

Actualiteiten vergunningsvrij bouwen (3 punten BV en LV – VGC en NRVT)
Huurrecht basis: bedrijfsruimten (6 punten BV – VGC en NRVT) 
Label C, en nu? (6 punten BV – VGC en NRVT)
Vastgoed Fiscaal bekeken (3 punten BV en LV – VGC en NRVT)

Verplichte dag 2020 NRVT WOZ
WOZ-taxateurs volgen de verplichte dag waarin WOZ-wetgeving, -taxaties, -tuchtuitspraken en -jurisprudentie worden besproken. Na afloop ben je weer volledig op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen en kun je deze vertalen naar jouw dagelijkse praktijk.

VastgoedCert

VastgoedCert wijzigt in 2020 haar systeem voor de hercertificering. In plaats van studiepunten te moeten halen, maken makelaars een tweetal niveaumetingen om hun kennis en vakbekwaamheid aan te tonen. In 2020 starten 665 makelaars met dit nieuwe systeem. Deze makelaars zijn persoonlijk door VastgoedCert benaderd. Er worden twee schriftelijke niveaumetingen afgelegd. Een Niveaumeting Theorie in het eerste jaar van de certificering en een Niveaumeting Vaardigheden in het derde jaar van de certificering. Wie beide niveaumetingen met succes afsluit, is vrijgesteld van het volgen van cursussen. Wie op bepaalde onderdelen onvoldoende scoort, krijgt een gericht, bindend studieadvies. De komende vijf jaar zullen alle makelaars bij de start van hun nieuwe certifi catieperiode overgaan op het nieuwe systeem. Dit jaar valt een groot deel van de makelaars nog in het huidige systeem. Net als ieder jaar volgen zij ook in 2020 de verplichte dag voor de kamer(s) waarin zij ingeschreven staan en een of meerdere facultatieve cursus(sen).

Klik hier om je aan te melden voor de voorbereiding op de toets
Klik hier voor een Q&A over het nieuwe systeem van VastgoedCert
Klik hier voor een tijdlijn van VastgoedCert

Verplichte dag 2020 VGC Wonen
De onderwerpen inmeten gebruiksoppervlakte (meetinstructie/ NEN 2580) en gebruik elektronische databases komen aan bod. Tijdens bodem- en funderingsproblematiek ga je op locatie kijken.

Ben je alleen VastgoedCert lid? Kies dan nog een cursus uit ons facultatieve aanbod

Verplichte dag 2020 halve dag voor BV/LV + Wonen
Het verplichte dagdeel bodem- en funderingsproblematiek voor diegene die de verplichte dag VastgoedCert van BV/ LV volgen maar ook VastgoedCert Wonen geregistreerd zijn. Let op: deze dag is dus alleen als je in twee of meer kamers ingeschreven staat waaronder de kamer Wonen.

Verplichte dag 2020 VGC BV/ LV
Op de verplichte dag BV/LV worden de Wwft in de praktijk, gebruik BOV of waarde-advies, inmeten gebruiksoppervlakte en gebruik elektronische databases besproken.

Naast de verplichte dag moet je bij inschrijving in één kamer ook 6 facultatieve punten halen. Je kunt kiezen uit de volgende cursussen: 

Actualiteiten vergunningsvrij bouwen (3 punten BV en LV – VGC en NRVT)
Huurrecht basis: bedrijfsruimten (6 punten BV – VGC en NRVT) 
Label C, en nu? (6 punten BV – VGC en NRVT)
Vastgoed Fiscaal bekeken (3 punten BV en LV – VGC en NRVT

NVR

NVR-leden dienen, afhankelijk van het soort lidmaatschap, jaarlijks cursussen te volgen en studiedagen bij te wonen. Zij vergaren daarmee studiepunten. Iedereen is verplicht om een bepaald aantal studiepunten te behalen. Behalve studiepunten moeten zij ook NVR-punten verzamelen door het bijwonen van kringvergaderingen en NVR-bijeenkomsten. Je kunt NVR studiepunten aanvragen door een bewijs van deelname aan info@rentmeesternvr.nl te sturen. Een bewijs van deelname vraag je op bij een van onze opleidingsassistenten.

Overig

De RICS hanteert een educatieverplichting van 20 studie-uren per jaar.

Het register DOBS hanteert in 2020 de volgende educatieverplichting: minimaal 6 punten aan studieactiviteiten die relevant zijn voor het werkgebied.

De NVM heeft haar studieverplichtingen afgeschaft per 1 januari 2018. Voor VastgoedPRO gelden alleen eisen als u niet gecertificeerd bent bij VastgoedCert of NRVT (85 punten per jaar).

Met een cursuspakket voldoet u in één keer aan al uw jaarlijkse educatie voor een of meerdere registers en kamers. De pakketten worden aangeboden op verschillende locaties in het land. 

 

 
image

Studieadvies nodig?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl