image title
image title
image title

Wilt u lid worden van het Taxatiemanagement Systeem (TMI) en/of gebruik maken van het Taxatie Management Systeem? Dan bent u bij de Academie voor Vastgoed aan het juiste adres.

Taxatie Management Systeem

Het Taxatie Management Systeem (TMS) een geautomatiseerd rekenmodel van Flux; een praktische uitwerking van de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed. Taxaties die worden uitgevoerd in TMS voldoen derhalve aan deze taxatierichtlijn. Het TMS bevat twee elementen: een rekenmodel en een modeltaxatierapport. Het TMS is een initiatief door en voor taxatieprofessionals  uit de commerciële vastgoedbranche.

Als u het TMS systeem wilt gaan gebruiken kunt u tussen twee opties kiezen:
1. U wilt het Taxatie Management Systeem gaan gebruiken en u aansluiten bij het Taxatiemanagement Instituut (TMI).
2. U wilt gebruik maken van het Taxatie Management Systeem zonder lid te worden van het TMI. 

Procedure en toelating tot TMI

Wilt u met het TMS gaan werken en lid worden van TMI? Dan dient u zich eerst aan te melden bij het Taxatiemanagement Instituut. Wanneer u een bevestiging van deze aanmelding heeft ontvangen, wordt u uitgenodigd om de Entreetoets DCF te maken. Een voldoende resultaat geeft u direct toegang tot de Basiscursus Taxatiemanagement Systeem, waar u de basisvaardigheden van het TMS leert. Na het afronden van deze cursus kunt u werken in het Taxatie Management systeem.

Haalt u de Entreetoets DCF niet? Dan is uw kennis (nog) ontoereikend om de basiscursus te volgen, in dat geval volgt u eerst de Basiscursus DCF voor u de Basiscursus TMS doet.

Procedure en toelating tot TMS zonder lid te worden van TMI

Als u gebruik wilt maken van de software van Flux, zonder lid te worden van TMI. Dan kunt u in de meeste gevallen ook meedoen aan de Basiscursus Taxatiemanagement Systeem. Neem  contact met ons op om u in te schrijven.

Assistententraining

Er is een TMS-training speciaal voor assistenten, die de medewerker leert om taxaties in te voeren in de basismodule van het TMS. De cursus is alleen voor assistenten van taxateurs die bekend zijn als TMS-gebruiker bij het TMI. Na afronding van de cursus zal de assistent het Taxatie Management Systeem als assistent gaan gebruiken. 

image

Heeft u een vraag over de TMS-cursussen?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl