image title
image title
image title

Branche

Makelaardij

Plaats

NIEUWEGEIN
ZOOM (online)
Locatie niet nodig

Standaardprijs (excl. btw)

€ 1250,-

Duur

4 lesdagen (verspreid over 2 maanden)

Hoe ziet de opleiding er uit?

De dagopleiding ‘Vakbekwaamheid Makelaar Wonen’ bestaat uit 4 lesdagen (8 dagdelen) met een tussenliggende periode van twee weken waarin u de volgende les goed kunt voorbereiden, zowel qua vergaren van de benodigde kennis als het thuis oefenen van de verschillende vaardigheden. U krijgt les van diverse ervaren docenten (tevens NVM-makelaar) en/of trainers.​

Vorm, duur en studiemateriaal

 • Dagopleiding van 8 dagdelen (4 lesdagen).
 • Circa 5 uur zelfstudie per dagdeel (10 uur per lesdag): per les wordt een gedegen voorbereiding verwacht!   ​
 • De Academie voor Vastgoed syllabus wordt tijdens de eerste les uitgereikt.​​

Vooropleiding

De kennis zoals (bij voorkeur recent) opgedaan in de opleidingen Basistheorie Vastgoed en Praktijkleer Wonen (voorheen Aanvullend Wonen module Makelaardijleer en Marketing) wordt als bekend verondersteld. Relevante werkervaring is een grote pre om het examen succesvol af te leggen. Tevens dient u alle voorgaande lesmodules van de opleiding Basistheorie Vastgoed en Praktijkleer Wonen (voorheen Aanvullend Wonen module Makelaardijleer en marketing) gevolgd te hebben. 

NB. ons dringend advies is dat de examens/certificaten van de Basistheorie Vastgoed en Praktijkleer Wonen (voorheen Aanvullend Wonen module Makelaardijleer en Marketing) reeds behaald zijn!

Examen SVMNIVO

De kandidaat dient (bron: eind- en toetstermen Stichting VastgoedCert):

 1. in staat te zijn aan te geven wie en wat de makelaar is en hoe deze naar cliënten, wederpartijen en derden moet optreden en dit te kunnen toepassen;
 2. in staat te zijn duidelijk te maken hoe de makelaar zijn taken moet uitvoeren en welke belangrijke functie de makelaar heeft ter zake van de vele onroerende zaak transacties, de advisering, de taxaties en het beheer.
 3. zijn kennis van en inzicht in het taakgebied van de makelaar – transacties, advisering, taxaties en beheer – bij problemen die betrekking hebben op de verschillende soorten gebouwde en ongebouwde onroerende zaken te kunnen toepassen, mede met gebruikmaking van kennis uit andere disciplines (d.w.z. de opleiding Basistheorie en de module Makelaardijleer en Marketing van Aanvullend Wonen).

Het examen bestaat uit de volgende onderdelen (zie voor meer informatie www.svmnivo.nl):

 1. Woning in de verkoop/verhuur nemen.
 2. Onderhandelen & schriftelijke vastlegging van de onderhandeling.
 3. Koop-/huurovereenkomst vaststellen & toelichten.
 4. Verwerven aankoop/-aanhuuropdracht & schriftelijke vastlegging hiervan.
 5. Visiestuk schrijven & verdedigen.

De opleidingen zijn gebaseerd op de eind- en toetstermen zoals door Stichting VastgoedCert zijn vastgelegd. Op deze termen worden door examenbureau SVMNIVO ook de examens gebaseerd, zodat er een goede aansluiting is tussen opleiding en examen. U vindt deze termen op www.vastgoedcert.nl. Relevante werkervaring is een grote pre om het examen succesvol af te leggen. Tevens adviseren wij u dringend om alle voorgaande examens reeds behaald te hebben.

Nadat u de examens Praktijkleer Wonen en Vakbekwaamheid Makelaar Wonen heeft behaald, ontvangt u het diploma ‘Specialisatie Wonen’. Samen met het diploma Basistheorie Vastgoed, kunt u zich hiermee inschrijven in het KRMT-register.

Wat is bij de prijs inbegrepen? 

U ontvangt lesmateriaal dat door de Academie voor Vastgoed vervaardigd is.  U heeft aanvullend ook studieboeken nodig. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging die twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd. Deze boeken bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module, zodat u altijd over het meest recente studiemateriaal beschikt. De boeken bestelt u het eenvoudigst via Studystore.

Bij een dagopleiding (start is voor 18:00 uur) worden uitrij-kaarten door de docent verstrekt*

* Academie voor Vastgoed behoudt zich het recht voor om hiervan af te wijken. ​​

Voor al uw vragen

Wilt u weten hoe u makelaar kunt worden? Weet u niet zeker of uw vooropleiding passend is? Wilt u graag van te voren studiemateriaal inzien? Wij helpen u graag! Bel 030-608 51 60 voor een afspraak met onze studieadviseur. Of kom naar een van onze Open Avonden.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

NIEUW in de vijf kwartier serie: onderhandelen!image title

Op maandag 7 juni giet superspecialist George van Houtem speciaal voor jou als vastgoedprofessional zoveel mogelijk kennis in een online seminar van vijf kwartier. Je leert niet hoe je onderhandelt bij aan- of verkoop (want dat kun je tenslotte al) maar wel hoe je nóg betere onderhandelresultaten behaalt en wat dé geheimen van het onderhandelen zijn. 

Zo zet jij in de toekomst zelfs de meest complexe onderhandelingen met zelfvertrouwen naar jouw hand! Dit seminar wil je niet missen, klik hier om je aan te melden!

*1 PE-punt VastgoedCert en 1 vrije ruimte punt NRVT