image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

ZWOLLE
NIEUWEGEIN
AMSTERDAM

Standaardprijs

€ 330,-

Duur

1 dag

Voor wie?

Makelaars en taxateurs (Wonen)

Wat is het doel?

In deze cursus gaat het om leren van inzichten in de combinaties van denkstijlen die in de praktijk van de makelaar tot betere verkoopresultaten leiden. Dit enerzijds door de aandachtspunten die de individuele makelaar desgewenst in zijn/haar eigen denkstijl met MindSonar® kan gaan ontdekken, anderzijds door het leren van vaardigheden om de denkstijlen van cliënten in het makelaarscontact te ontdekken, zodat daarop door de makelaar voor het verkopen van meer huizen kan worden afgestemd.

Hoe ziet het programma eruit?

De manier van iemands denken vormt een denkstijl en de herkenning daarvan maakt voorspelbaar hoe iemand in een bepaalde situatie gaat handelen. Tijdens de cursus worden o.a. de hieronder genoemde denkstijlen in kaart gebracht, van waaruit mede een ideaalprofiel voor de individuele makelaar kan worden herleid. Dit gebeurt door middel van een analyse van dagelijkse communicatieve vaardigheden:

 • Proactief of reactief? Bent u meer een doener of een denker? Neemt u snel initiatief of overweegt u eerst de verschillende kanten van de zaak?
 • Naartoe of weg van? Wordt u geleid door de doelen die u wilt bereiken? Of wilt u vooral problemen oplossen en moeilijkheden voorkomen?
 • Interne of externe referentie? Gaat u af op eigen normen en waarden of gaat u af op anderen om te weten wat er goed of fout zou kunnen zijn?
 • Opties of procedures? Denkt u meer in keuzemogelijkheden of denkt u meer in stappenplannen?
 • Voldoet wel of voldoet niet? Richt u de aandacht op wat er goed gaat en wat er klopt of richt u de aandacht op wat er niet goed gaat en wat er niet klopt?
 • Controle binnen of buiten zelf? Heeft u het idee dat deze uw omgeving bepaalt, of denkt u dat de omgeving invloed op hem/haar uitoefent?
 • Globaal of specifiek? Denkt u in grote lijnen of let u op de details?
 • Mensen, activiteiten of informatie? Wat vindt u het belangrijkste? Relaties, handelingen of gegevens?

Studie-uren

VastgoedCert

Wonen6
Bedrijfsmatig Vastgoed6
Landelijk Vastgoed6
WOZ-

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

image titleBenieuwd naar nieuwe manieren om huizenbezitters voor u te als verkoopmakelaar te laten kiezen?
Om de huizenbezitter van uw verkoopplan te overtuigen? Of bent u op zoek naar slimme manieren om samen te werken met projectontwikkelaars? Meld u dan vandaag nog aan voor de Themadag Wonen op 13 juni aanstaande!

Top sprekers zoals oud wereldkampioen debatteren Sharon Kroes, visionair Wim Davidse  maar ook NVMs eigen Eric De Graaf vertellen u alles wat u moet weten over overtuigen, acquisitie, samenwerken en positioneren. Deze dag wilt u niet missen! U ontvangt tevens zes studiepunten in de kamer Wonen van VastgoedCert en NRVT.

Voor meer informatie of om u direct aan te melden klikt u hier.