image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

Standaardprijs (excl. btw)

€ 2995,-

Duur

Tijdelijke overgangssituatie opleiding taxateur BV

In afwachting van de nieuwe route voor de opleiding tot taxateur is er besloten een tijdelijke overgangssituatie tot 01-01-2020 in te stellen waarmee u Register Taxateur BV kunt worden. U kunt zich tot 01-04-2020 bij SVMNIVO inschrijven voor het examen dat in mei 2020 plaatsvindt. In januari 2020 start ook de Praktijkopleiding Taxateur BV nog een laatste keer. Deze opleiding bereidt u optimaal voor op het SVMNIVO examen. Als u slaagt voor het examen kunt u zich registreren als zelfstandig Register Taxateur (RT) Bedrijfsmatig Vastgoed.

Wanneer u naast Register Taxateur BV ook Register Makelaar BV wilt worden gelden er andere opleidingseisen. Neem hiervoor contact met ons op via info@academievoorvastgoed.nl of 030-608160.

De opleiding

De Praktijkopleiding Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed bestaat uit een traject waarin u wordt voorbereid op de Praktijktoets Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed. Het laatste onderdeel van de opleiding besteedt vooral aandacht aan de taxatiepraktijk. U leert commerciële vastgoedobjecten vanuit verschillende invalshoeken waarderen en vervolgens taxatierapporten opstellen. Door middel van de excursies tijdens de regiodag en praktijkdag leert u de examenregio goed kennen en oefent u met taxeren in de praktijk. U krijgt daarbij intensieve begeleiding van de docenten. Binnen het bedrijfsmatig vastgoed ontwikkelt u zich tot een deskundig taxateur, die optimaal op het praktijkexamen is voorbereid.

Enkele jaren werkervaring met bedrijfsmatig vastgoed is aanbevolen om uw slagingskansen te vergroten.

Vorm en duur

Totaal 10 lesdagen. Elke lesdag wordt er een gedegen voorbereiding van u verwacht.

Docent

De docenten zijn ervaren makelaars/taxateurs die hun sporen op taxatiegebied én lesgeven ruimschoots hebben verdiend. Dit garandeert praktijkgericht onderwijs door mensen die dagelijks met de stof omgaan.​

Examen en diploma

Tot 1 april 2020 kunt u zich aanmelden voor het laatste praktijkexamen oude stijl bij SVMNIVO

U kunt deelnemen aan het praktijkexamen Bedrijfsmatig Vastgoed als u beschikt over één van de volgende diploma’s:

Het SVMNIVO-diploma Basistheorie Vastgoed en het diploma Aanvullende theorie Bedrijfsmatig Vastgoed (van voor oktober 2018) of u heeft het SVMNIVO-diploma Basistheorie Vastgoed en de modules Aanvullende theorie BV: Financiering, Fiscaliteiten en Waardebepaling behaald (na oktober 2018).

Het HBO-diploma Vastgoed & makelaardij van onderstaande HBO-instellingen:

  • De Hanze Hogeschool, Groningen
  • De Fontys Hogeschool , Eindhoven
  • De Hogeschool Rotterdam (voor diploma’s afgegeven na juli 2008)
  • Saxion, Enschede (voor diploma’s afgegeven na 1 juni 2012)

Kijk voor meer informatie over de praktijktoets Register Taxateur BV ook op de site van SVMNIVO. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de praktijktoets.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

Corona update – vanaf 1 september ook weer op locatie!image title

Vanaf 1 september geeft de Academie ook weer op locatie les! Uiteraard rekening houdend met alle dan geldende COVID-maatregelen.

Voor diegenen die zich nog niet comfortabel voelen bij het samenkomen in een lokaal worden verschillende cursussen en vakopleidingen nog steeds in ons virtuele klaslokaal aangeboden. Je kunt dus zelf kiezen: volg je de les op locatie of kies voor de locatie ‘Zoom’ en doe je waar maar wilt mee in ons virtuele klaslokaal.

Voor vragen zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 030 608 51 60.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.