image title
image title
image title

Branche

Taxatiebranche
Makelaardij

Plaats

Standaardprijs

€ 2995,-

Duur

Tijdelijke overgangssituatie opleiding taxateur BV

In afwachting van de nieuwe route voor de opleiding tot taxateur is er besloten een tijdelijke overgangssituatie tot 1-10-2019 in te stellen waarmee u Register Taxateur BV kunt worden. U kunt tot de zomer van 2019 nog de Praktijkopleiding Taxateur BV doorlopen en u laten registreren als Register Taxateur (RT) Bedrijfsmatig Vastgoed.

Wanneer u naast Register Taxateur BV ook Register Makelaar BV wilt worden gelden er andere opleidingseisen. Neem hiervoor contact met ons op via info@academievoorvastgoed.nl of 030-608160.

De opleiding

De Praktijkopleiding Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed bestaat uit een traject waarin u wordt voorbereid op de Praktijktoets Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed. Het laatste onderdeel van de opleiding besteedt vooral aandacht aan de taxatiepraktijk. U leert commerciële vastgoedobjecten vanuit verschillende invalshoeken waarderen en vervolgens taxatierapporten opstellen. Door middel van de excursies tijdens de regiodag en praktijkdag leert u de examenregio goed kennen en oefent u met taxeren in de praktijk. U krijgt daarbij intensieve begeleiding van de docenten. Binnen het bedrijfsmatig vastgoed ontwikkelt u zich tot een deskundig taxateur, die optimaal op het praktijkexamen is voorbereid.

Enkele jaren werkervaring met bedrijfsmatig vastgoed is aanbevolen om uw slagingskansen te vergroten.

Vorm en duur

Totaal 10 lesdagen. Elke lesdag wordt er een gedegen voorbereiding van u verwacht.

Docent

De docenten zijn ervaren makelaars/taxateurs die hun sporen op taxatiegebied én lesgeven ruimschoots hebben verdiend. Dit garandeert praktijkgericht onderwijs door mensen die dagelijks met de stof omgaan.​

Examen en diploma

Als u de praktijktoets haalt voor 1-10-2019, kunt u zich nog tot die datum registreren bij het NRVT als Register Taxateur (RT) BV. Na uw NRVT inschrijving mag u direct als zelfstandig taxateur BV aan de slag.

U kunt deelnemen aan het praktijkexamen Bedrijfsmatig Vastgoed als u beschikt over één van de volgende diploma’s:

Het SVMNIVO-diploma Basistheorie Vastgoed en het diploma Aanvullende theorie Bedrijfsmatig Vastgoed (van voor oktober 2018) of u heeft het SVMNIVO-diploma Basistheorie Vastgoed en de modules Aanvullende theorie BV: Financiering, Fiscaliteiten en Waardebepaling behaald (na oktober 2018).

Het HBO-diploma Vastgoed & makelaardij van onderstaande HBO-instellingen:

  • De Hanze Hogeschool, Groningen
  • De Fontys Hogeschool , Eindhoven
  • De Hogeschool Rotterdam (voor diploma’s afgegeven na juli 2008)
  • Saxion, Enschede (voor diploma’s afgegeven na 1 juni 2012)

Kijk voor meer informatie over de praktijktoets Register Taxateur BV ook op de site van SVMNIVO. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de praktijktoets.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

Beste bezoeker,image title

Wegens werkzaamheden is de ingang aan de noordkant van parkeergarage Stadshuis vanaf 26 augustus met de auto* niet bereikbaar. 

Dit betekent dat u, indien u met de auto naar de Academie voor Vastgoed reist, moet navigeren naar de Tinnegieterstede 1 (3431 HW Nieuwegein). Hier kunt u de parkeergarage in rijden. Vervolgens kunt u de parkeergarage te voet aan de noordzijde verlaten zoals u gewend bent.

Bij vragen kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen. 

Team Academie voor Vastgoed

*Met de fiets of lopend kunt u de parkeergarage nog wel aan de noordkant bereiken.