image title
image title
image title

Branche

Makelaardij

Plaats

Standaardprijs (excl. btw)

€ 2090,-

Duur

circa 4 maanden

Voor wie?

Heb jij het SVMNIVO diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige op zak en wil je je specialiseren als makelaar in het landelijk en agrarisch vastgoed? Dan is dit de tweede stap in jouw opleiding. Ook als je al registermakelaar Wonen bent en je verder wilt specialiseren kan je de Praktijkleer en Vakbekwaamheid Landelijk Vastgoed volgen. 

Let op: relevante werkervaring in het landelijk vastgoed is een pre om de examens succesvol af te ronden. Heb je nog geen werkervaring? Dan is het zeker tijdens de vakbekwaamheid aan te raden een stageplek te zoeken.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte (Praktijkleer) en een deel vaardigheden (Vakbekwaamheid). Deze twee delen bereiden je voor op de twee examens die bij deze specialisatie horen. De examens plan je zelf in bij SVMNIVO en worden op verschillende momenten afgenomen. 

 • Praktijkleer Landelijk Vastgoed (flextoets)
 • Vakbekwaamheid Landelijk Vastgoed met bijbehorend assessmentgesprek.

Praktijkleer Landelijk Vastgoed

Van verschillende docenten leer je de kwaliteit van kopers in te schatten, diverse waarderingsmethoden te duiden, financiële constructies te boordelen en overeenkomsten op diverse aspecten te toetsen. 

Alle docenten zijn professionals met jarenlange ervaring in het veld. Ze zijn enthousiast, didactisch geschoold en gespecialiseerd. Door middel van een mix van theorie en praktijkvoorbeelden bereiden ze je optimaal voor op het SVMNIVO examen. 

Tijdens de Praktijkleer komen de volgende onderdelen aan bod: 

 • Makelaardij
 • Koop en verkoop
 • Ethiek
 • Bos, natuur en overig
 • Privaatrecht
 • Publiekrecht
 • Grondbeleid

Vakbekwaamheid Makelaar Landelijk Vastgoed

Tijdens het onderdeel Vakbekwaamheid krijg je uitleg over hoe je de kennis en stukken verzamelt die je nodig hebt voor het maken van je portfolio. Daarnaast oefen je met de verschillende vaardigheden die tijdens het examen van je gevraagd worden. Ook adviseren de ervaren docenten je bij het kiezen van een onderwerp voor het visiestuk en tijdens het uitwerken ervan.

De lessen Vakbekwaamheid zijn onder te verdelen in twee delen: je volgt de lessen Vakbekwaamheid Makelaar en wonen en je volgt de extra lesdag Vakbekwaamheid Makelaar Landelijk Vastgoed.

LET OP: Voor het onderdeel Vakbekwaamheid Makelaar Wonen moet je je apart inschrijven.

Wanneer?

Kijk onderaan deze pagina op het cursusrooster om te zien wanneer de lessen plaatsvinden. Houd rekening met ongeveer zes tot acht uur zelfstudie per bijeenkomst.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

image title

De Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt de laatste tijd steeds vaker klachten van consumenten die vinden dat makelaars voorafgaand aan de eerste bezichtiging teveel informatie opvragen. Ook zijn er klachten over het omgaan met en bewaren van persoonsgegevens en andere data.

Weet jij wat er wel en niet mag binnen de Algemene Verordening Gegevensbescherming? Wanneer je welke gegevens mag opvragen en of je die gegevens dan mag bewaren? En zo ja, hoe lang?

In de online cursus ‘AVG in vijf kwartier’ krijg je van mr. Bas van Overeem van advocatenkantoor Corten De Geer je in vijf kwartier het antwoord op deze vragen en meer. Na afloop weet je alles wat je als (medewerker van een) makelaar of taxateur moet weten over de AVG.