image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

NIEUWEGEIN
Locatie niet nodig

Standaardprijs (excl. btw)

€ 1945,-

Duur

3 maanden

Voor wie?

De tweede stap in de opleiding tot Makelaar Landelijk Vastgoed is de specialisatie Landelijk Vastgoed. Deze is bestemd voor studenten die het SVMNIVO-diploma Basistheorie Vastgoed behaald hebben en zich willen specialiseren in Agrarisch en Landelijk Vastgoed. Daarnaast is de Praktijkleer Landelijk Vastgoed onderdeel van het NVR opleidingstraject tot Rentmeester.

Relevante werkervaring is een grote pré om de examens succesvol af te leggen.

Praktijkleer Makelaar Landelijk Vastgoed

Binnen deze opleiding krijgt u les van verschillende docenten. Allen zijn professionals met jarenlange ervaring. Ze zijn enthousiast en gespecialiseerd op hun vakgebied. Met een mix van theorie en praktijk bereiden ze u optimaal voor op het SVMNIVO-examen. U krijgt breed inzicht in het taakgebied van de makelaar landelijk vastgoed. U leert deze kennis toe te passen op de verschillende soorten gebouwde en ongebouwde onroerende zaken.

In dit onderdeel komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Oriëntatie Landelijk gebied
 • Landbouw en algemene landbouwkunde
 • Bos, natuur, landgoederen en commerciële objecten
 • Privaatrechtelijke aspecten Landelijk Vastgoed
 • Publiekrechtelijke aspecten Landelijk Vastgoed en functiewijziging
 • Grondbeleid
 • Ethiek
 • Makelaardij
 • Koop en verkoop

Wat is het resultaat?

Na deze opleiding bent u optimaal voorbereid op het examen Praktijkleer Makelaar Landelijk Vastgoed van SVMNIVO. De opleiding is gebaseerd op de leerresultaten Register Makelaar Landelijk Vastgoed (LV) zoals door Stichting VastgoedCert zijn vastgelegd. Op deze termen worden door examenbureau SVMNIVO ook de examens gebaseerd, zodat er een goede aansluiting is tussen opleiding en examen. U vindt deze termen op www.vastgoedcert.nl​.

Als aankomend Rentmeester dient u na het afronden van de Praktijkleer Landelijk Vastgoed nog de Aanvullende theorie Rentmeester en Modules Rentmeesterpraktijk te behalen. 

Vorm en duur

Totaal 8 lesdagen. Circa 6-8 uur zelfstudie per lesdag: er wordt een gedegen voorbereiding van u verwacht

Meer weten?

Wij moedigen iedere potentiële student aan om een Open Avond bij de Academie voor Vastgoed bij te wonen, om zo een goed en compleet beeld te krijgen van onze cursussen en opleidingen. Hier kunt u verschillende presentaties bijwonen, lesmateriaal inzien en al uw vragen stellen aan docenten en medewerkers van de Academie voor Vastgoed.

Inschrijven op startdatum 31-12-2025

Onderaan deze pagina ziet u een inschrijfmogelijkheid met een startdatum ver in de toekomst. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de planning van deze cursus, bijvoorbeeld omdat de door u gewenste datum of locatie niet tussen de mogelijkheden staat? Schrijf u dan in voor deze fictieve startdatum. Geef in het referentieveld aan waar of wanneer u deze cursus wilt volgen.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

Corona update – vanaf 1 september ook weer op locatie!image title

Vanaf 1 september geeft de Academie ook weer op locatie les! Uiteraard rekening houdend met alle dan geldende COVID-maatregelen.

Voor diegenen die zich nog niet comfortabel voelen bij het samenkomen in een lokaal worden verschillende cursussen en vakopleidingen nog steeds in ons virtuele klaslokaal aangeboden. Je kunt dus zelf kiezen: volg je de les op locatie of kies voor de locatie ‘Zoom’ en doe je waar maar wilt mee in ons virtuele klaslokaal.

Voor vragen zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 030 608 51 60.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.