image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

ROTTERDAM
NIEUWEGEIN
ZWOLLE
EINDHOVEN
AMSTERDAM

Kijk voor meer beschikbare plaatsen onderaan de pagina.

Standaardprijs (excl. btw)

€ 1495,-

Duur

6 dagen

Voor wie?

Dit pakket is samengesteld voor alle ingeschrevenen in de kamers Wonen en BV of Wonen en LV van zowel het register VastgoedCert als NRVT. 

Als je dit pakket volgt, voldoe je voor 2020 aan je verplichtingen voor zowel het register VastgoedCert als NRVT voor de Kamers Wonen en BV of de Kamers Wonen en LV. Let op: ben je lid van drie kamers? Dan is dit pakket voor jou niet voldoende om aan je studieverplichtingen te voldoen.

Hoe ziet het pakket eruit?

Dit pakket bestaat uit:

Verplichte opleiding NRVT Wonen

Voor het NRVT staat dit jaar het nieuwe model taxatierapport 2021 centraal. Het is belangrijk dat er gelijk vanaf de implementatie goed met dit rapport wordt gewerkt. Daarom is een opleiding van 30 uur verplicht gesteld. Kijk op het cursusrooster voor meer informatie. 

Verplichte dag VastgoedCert BV 

Tijdens deze dag wordt er ingegaan op de Wwft, waar begin december 2019 nog een brandbrief vanuit de branches naar de Tweede Kamer is gezonden. Dit om de veiligheid vanuit jouw rol als poortwachter in een dergelijk situatie te waarborgen. Je leert een BOV (Broker’s opinion of value) of een waardeadvies en verkoopindicatie te construeren en te evalueren. Welke waarderingsmethoden moeten gebruikt worden om een gegeven waarde te bepalen? Na de geactualiseerde meetinstructie per 1 juli 2019 worden de ervaringen besproken van het gebruik daarvan. Welke juridische implicaties kan foutief meten hebben op jouw dagelijkse praktijk? Als laatste onderdeel ga je samen met collega’s onderzoeken hoe betrouwbaar de openbare informatiebronnen zijn, om een goede waardebepaling vast te kunnen stellen. Voorbeelden zijn het Kadaster, bodemloket, Ruimtelijke plannen enz. Onmisbare bronnen voor de makelaar!

Verplichte dag Wonen (+ BV/ LV)

Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) schat dat er zo’n 700.000 tot 800.000 woningen bedreigd worden door rottende funderingen. In deze drie-uurs cursus is het opdoen van kennis over de laatste ontwikkelingen rond funderingsproblematiek, naast de traditionele problemen, ook de risico’s /problemen door delfstoffenwinning, bodemdaling en klimaatverandering; daarmee essentieel. In 2019 heeft dit onderwerp al in het aanbod van de Academie voor Vastgoed gezeten. Als verplicht dagdeel heeft VastgoedCert dit onderwerp voor 2020 geadopteerd. In plaats van herhaling gaat de Academie dit jaar met dit onderwerp op locatie. Het bekijken van schade direct in een woonwijk geeft de problematiek een “gezicht”. Als eerste zal de theoretische kennis besproken worden; wanneer moet je overgaan tot bodemonderzoek, wanneer is er sprake van funderingsschade en welke mogelijkheden zijn er voor herstel? Om zo’n project te kunnen bezoeken ben je op een locatie in de buurt van het project. Dat zijn niet onze standaard hotels en maakt dit dagdeel bijzonder!

Vastgoed fiscaal bekeken 2020 

In deze drie-uurs cursus wordt vastgoedfiscaliteit behandeld aan de hand van veel praktijkvoorbeelden en is er ruimte voor eigen inbreng en praktijkervaring.
De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  •  Transformatie van vastgoed met gevolgen voor de Overdrachtsbelasting, BTW en Verhuurdersheffing.
  •  Subsidie- en financieringsmogelijkheden voor verduurzaming van de eigen woning en de leegwaarderatio voor verhuurde woningen. 
  • Eigenwoningregeling in de inkomstenbelasting met aandacht voor de aftrek beperkende maatregelen hypotheekrente in de hoogste belastingschijf en de afschaffing van de ‘Wet Hillen’.
  • De fiscale en vermogensrechtelijke gevolgen bij ongelijke inbreng van de partners bij aankoop van een eigen woning en de invloed van het nieuwe huwelijksvermogensrecht op de eigenwoningschuld. •
  • Waardering woning in de erf- en schenkbelasting, werking vruchtgebruik en bloot eigendom en samenloopregeling schenkbelasting en overdrachtsbelasting.
  •  De definitie van een woning voor de overdrachtsbelasting met o.a. aandacht voor jurisprudentie en stroomschema voor woningen/ niet woningen.

Studie-uren

NRVT

Landelijk Vastgoed9
Business9
Wonen39

VastgoedCert

Landelijk Vastgoed9
Business9
Wonen15

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

Educatieverplichting 2020 bekend

image titleKlik hier voor een overzicht van jouw educatieverplichtingen voor aankomend jaar. 

Ben je makelaar en taxateur Wonen? Klik dan hier om je aan te melden voor ons Pakket Wonen 2020.

Ben je makelaar en taxateur BV en Wonen? Klik dan hier om je aan te melden voor ons Pakket Wonen en BV 2020 

Ben je makelaar en taxateur BV? Klik dan hier om je aan te melden voor ons Pakket BV 2020