image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

URMOND
ZWOLLE
ALKMAAR
NIEUWEGEIN
HENGELO

Kijk voor meer beschikbare plaatsen onderaan de pagina.

Standaardprijs (excl. btw)

€ 1225,-

Duur

5 dagen

Voor wie?

Met dit pakket voldoet u aan de VastgoedCert studieverplichting en volgt u de verplichte opleiding voor alle ingeschrevenen in de Kamer Wonen van NRVT. 

Wat is het doel?

Voor het NRVT staat dit jaar het nieuwe model taxatierapport 2021 centraal. NRVT vindt het erg belangrijk dat er gelijk vanaf de implementatie goed met dit rapport wordt gewerkt. Om daarop goed voorbereid te zijn, is deze opleiding verplicht gesteld. 

Hoe ziet het pakket eruit?

Bij de Academie voor Vastgoed krijg je in het pakket Wonen vijf dagen klassikaal les. Dus geen gedoe met e-learning maar les van échte experts en contact met vakgenoten.

Dag 1: Verplichte dag VastgoedCert
09:30 – 16:15

Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) schat dat er zo’n 700.000 tot 800.000 woningen bedreigd worden door rottende funderingen. Opdoen van kennis over de laatste ontwikkelingen rond funderingsproblematiek, naast de traditionele problemen, ook de risico’s /problemen door delfstoffenwinning, bodemdaling en klimaatverandering; is daarom essentieel. In 2019 heeft dit onderwerp al in het aanbod van de Academie voor Vastgoed gezeten. Als verplicht dagdeel heeft VastgoedCert dit onderwerp voor 2020 geadopteerd. In plaats van herhaling gaan we dit jaar met dit onderwerp op locatie. Het bekijken van schade direct in een woonwijk geeft de problematiek een “gezicht”. Als eerste zal de theoretische kennis besproken worden; wanneer moet je overgaan tot bodemonderzoek, wanneer is er sprake van funderingsschade en welke mogelijkheden zijn er voor herstel? 

Verplichte opleiding NRVT 

Dag 2: Bouwkunde (7 uur)
09:30 – 17:15

  • Tijdens deze dag wordt ingegaan op de NEN 2767, de meest voorkomende bouwgebreken herkennen en leer je een technische risicoanalyse te maken. 
  • Opname van je eigen woning (3 uur). Dit is een huiswerkopdracht. Let op: deze opdracht moet je in het AvV-leerportaal inleveren vóór aanvang van dag 3.

Dag 3: Bouwkunde/duurzaamheid (2+4 uur)
09:30 – 16:15

  • Je huiswerkopdracht wordt besproken aan het begin van de dag. Daarna wordt een begin gemaakt van de duurzaamheidsaspecten van een woning. Denk daarbij aan de energieprestatieverkenner, het effect hiervan op de waarde en de NTA 8800. 

Dag 4: Duurzaamheid (6 uur)
09:30 – 16:15

  • Tijdens deze dag wordt voortgeborduurd op dag 2 en geoefend in advisering. 

Dag 5: Het nieuwe model taxatierapport  (5 uur)
09:30 – 18:45

  • Het nieuwe model taxatierapport wordt met je doorgenomen en de verschillen besproken met het huidige rapport. Ook de nieuwe IVS/ EVS zijn hier belangrijk onderwerpen. Daarnaast ga je natuurlijk oefenen met het invoeren van een rapport. 

Taxatierapport eigen huis (zelfstandig te maken en in te leveren – 3 uur)

  • Het maken van een taxatierapport nieuwe stijl. 

Studie-uren

VastgoedCert

Wonen12

NRVT

Wonen30

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

Coronavirus – Alle fysieke cursussen geannuleerd t/m 1 september!image title

Maar, we gaan virtueel verder! 

Al onze vakopleidingen starten virtueel. Het is ook mogelijk de verplichte dag VastgoedCert virtueel te volgen. Klik hier voor meer informatie.

Voor NRVT is het momenteel mogelijk cursussen voor de kamers BV en LV te volgen.

Voor de opleiding NRVT Wonen kan je je aanmelden voor de wachtrij. 

We hopen op je begrip. Voor vragen zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 030 608 51 60.

Meer informatie over het Corona virus vind je op de site van het RIVM.