image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

EINDHOVEN
NIEUWEGEIN

Standaardprijs (excl. btw)

€ 935,-

Duur

3 dagen

Voor wie?

Dit pakket is samengesteld voor makelaars en taxateurs die staan ingeschreven in de Kamer BV van zowel het register VastgoedCert als NRVT.
Wanneer je dit pakket volgt, voldoe je voor 2020 aan je verplichtingen voor zowel het register VastgoedCert als NRVT voor de Kamer BV.

Let op: Sta je ook ingeschreven in de kamer Wonen? Kies dan voor ons pakket Wonen en BV.

Hoe ziet het pakket eruit?

Dit pakket bestaat uit

Cursusomschrijvingen

Verplichte dag VastgoedCert BV 

Tijdens deze dag wordt er ingegaan op de Wwft, waar begin december 2019 nog een brandbrief vanuit de branches naar de Tweede Kamer is gezonden. Dit om de veiligheid vanuit jouw rol als poortwachter in een dergelijk situatie te waarborgen. Je leert een BOV (Broker’s opinion of value) of een waardeadvies en verkoopindicatie te construeren en te evalueren. Welke waarderingsmethoden moeten gebruikt worden om een gegeven waarde te bepalen? Na de geactualiseerde meetinstructie per 1 juli 2019 worden de ervaringen besproken van het gebruik daarvan. Welke juridische implicaties kan foutief meten hebben op jouw dagelijkse praktijk? Als laatste onderdeel ga je samen met collega’s onderzoeken hoe betrouwbaar de openbare informatiebronnen zijn, om een goede waardebepaling vast te kunnen stellen. Voorbeelden zijn het Kadaster, bodemloket, Ruimtelijke plannen enz. Onmisbare bronnen voor de makelaar!

Label C, en nu? 

De wetgeving ten aanzien van label C voor kantoorpanden in 2023 komt steeds dichterbij. In deze praktijkgerichte dag gaan wij in op wat dit voor jou als makelaar of taxateur betekent en krijg je de benodigde handvatten aangereikt. Hoe neem je bijvoorbeeld de kosten voor het minimaal op label C krijgen van een kantoorpand mee in je taxatierapport?  

Omgevingsrecht bij transformatie 

Herbestemmen en transformeren is inmiddels verworden tot de dagelijkse praktijk. Het is belangrijk jouw klant hierover te kunnen adviseren. Enerzijds op het gebied van ruimtelijke ordening. Wat staat er in het omgevingsplan, streekplan en wat is er mogelijk qua lokale verordeningen? En wat is de invloed van de nieuwe omgevingswet hierop?  
Anderzijds op het gebied van de kosten en mogelijke waardeontwikkeling. Ook de verduurzaming van bestaande gebouwen wordt een steeds actueler vraagstuk en wordt dus ook tijdens deze dag behandeld. Want hoe zit het hier met de kosten versus de waardeontwikkeling? Wie investeert in duurzaamheid (eigenaar of huurder) en hoe wordt dit verrekend? Deze cursus wordt gegeven op een interessante herbestemmingslocatie, het Honig-complex in Nijmegen of het ENKA-complex in Ede. Door twee docenten word je bijgepraat over het thema. De ene docent is zelf bij deze projecten betrokken geweest en kan er veel over vertellen, dit maakt de cursus praktijkgericht en interessant. De andere docent is wethouder geweest en gaat in op de rol van omgevingsrecht bij transformatie van vastgoed.    
 


Studie-uren

NRVT

Landelijk Vastgoed3
Business20

VastgoedCert

Landelijk Vastgoed6
Business18

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

Corona update – vanaf 1 september ook weer op locatie!image title

Vanaf 1 september geeft de Academie ook weer op locatie les! Uiteraard rekening houdend met alle dan geldende COVID-maatregelen.

Voor diegenen die zich nog niet comfortabel voelen bij het samenkomen in een lokaal worden verschillende cursussen en vakopleidingen nog steeds in ons virtuele klaslokaal aangeboden. Je kunt dus zelf kiezen: volg je de les op locatie of kies voor de locatie ‘Zoom’ en doe je waar maar wilt mee in ons virtuele klaslokaal.

Voor vragen zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 030 608 51 60.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.