image title
image title
image title

Branche

Taxatiebranche

Plaats

ZOOM (online)

Standaardprijs (excl. btw)

€ 1100,-

Duur

4 dagen

Voor wie?

Dit traject is voor deelnemers aan het Meester-Gezeltraject, voor taxateurs die in het derde of vierde kwartaal van 2020 zijn toegetreden tot het register van NRVT en voor taxateurs die de opleiding in 2020 nog niet gevolgd hebben. 

Heb je de verplichte opleiding 2020 van NRVT deels gemist? Stuur ons dan een e-mail op info@academievoorvastgoed.nl 

Ben je gezakt voor het afsluitende examen? Lees hier wat dat betekent.  

Verplichte opleiding NRVT Wonen

Dag 1: Bouwkunde (3 uur)
09:30 – 12:30

  • Tijdens deze dag wordt ingegaan op de NEN 2767, de meest voorkomende bouwgebreken herkennen en leer je een technische risicoanalyse te maken. 
  • Na het volgen van de eerste cursusdag van 3 uur maak je thuis de e-learning bouwgebreken. Deze e-learning duurt 3 uur.
  • Opname van een woning (3 uur). Dit is een huiswerkopdracht. Let op: deze opdracht moet je in het AvV-leerportaal inleveren vóór aanvang van dag 2.

Dag 2: Bouwkunde/duurzaamheid (2+4 uur)
09:30 – 16:15

  • Je huiswerkopdracht wordt besproken aan het begin van de dag. Daarna wordt een begin gemaakt van de duurzaamheidsaspecten van een woning. Denk daarbij aan de energieprestatieverkenner, het effect hiervan op de waarde en de NTA 8800. 

Dag 3: Duurzaamheid (6 uur)
09:30 – 16:15

  • Tijdens deze dag wordt voortgeborduurd op dag 2 en geoefend in advisering. 

Dag 4: Het nieuwe model taxatierapport (6 uur)
09:30 – 16:15

  • Het nieuwe model taxatierapport wordt met je doorgenomen en de verschillen besproken met het huidige rapport. Ook de nieuwe IVS/ EVS zijn hier belangrijk onderwerpen. Daarnaast ga je natuurlijk oefenen met het invoeren van een rapport. 

Eindtoets: taxatierapport van een woning (3 uur)

De eindtoets wordt afgenomen door SVMNIVO. Inschrijven voor deze toets kan via www.svmnivo.nl 
Direct na afloop van de toets wordt de uitslag aan u verstrekt.  De toets mag maximaal drie keer gemaakt worden. Bij drie keer zakken wordt de je doorverwezen naar doorlopend toezicht van NRVT. Voor meer informatie over dit doorlopende toezicht verwijzen wij je naar NRVT.

Studie-uren

VastgoedCert

Wonen12

NRVT

Wonen27

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

image title

De Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt de laatste tijd steeds vaker klachten van consumenten die vinden dat makelaars voorafgaand aan de eerste bezichtiging teveel informatie opvragen. Ook zijn er klachten over het omgaan met en bewaren van persoonsgegevens en andere data.

Weet jij wat er wel en niet mag binnen de Algemene Verordening Gegevensbescherming? Wanneer je welke gegevens mag opvragen en of je die gegevens dan mag bewaren? En zo ja, hoe lang?

In de online cursus ‘AVG in vijf kwartier’ krijg je van mr. Bas van Overeem van advocatenkantoor Corten De Geer je in vijf kwartier het antwoord op deze vragen en meer. Na afloop weet je alles wat je als (medewerker van een) makelaar of taxateur moet weten over de AVG.