image title
image title
image title

Branche

Taxatiebranche

Plaats

NIEUWEGEIN

Standaardprijs (excl. btw)

€ 2195,-

Duur

4 lesdagen

Voor wie?

Het behalen van deze REV-titel is mogelijk voor taxateurs die:

 1. Lid zijn van een brancheorganisaties voor taxateurs
 2. Staan ingeschreven in de kamer BV, GZV of LAV van het NRVT-register
 3. Voldoen aan de gestelde opleidingseisen, praktijkeisen en eventuele eisen vanuit uw brancheorganisatie

Lees ook de pagina met de instroomeisen van TEGoVA zorgvuldig door om te kijken of u in aanmerking komt om op te mogen gaan voor de REV-titel.

Heeft u interesse in deelname aan de REV-opleiding en wilt u hierover persoonlijk studieadvies? Dan meldt u zich via deze pagina hiervoor aan.​

Wat is het doel?

Deze cursus is speciaal bedoeld als voorbereiding op het behalen van de titel ‘Recognised European Valuer’ (REV) en is tevens het laatste onderdeel van de leerlijn taxeren BV. Deze REV-opleiding duurt 4 dagen en na afloop weet u wat er van u verwacht wordt tijdens het REV-assessment.

Hoe ziet het programma er uit?

U kunt aantonen professioneel en ethisch-zakelijk taxatieopdrachten te hebben uitgevoerd, in overeenstemming met Europese en andere internationale taxatiestandaarden. Ook neemt u kennis van het Blue Book van TEGoVA en kan dit toepassen en onderbouwen in uw eigen taxaties. Op deze pagina vindt u hier meer achtergrondinformatie over.

Tijdens de opleiding komen de volgende thema’s naar voren:

EVS standaarden / Duurzaamheid:

 • IVS/EVS taxatiestandaarden: waardebegrippen, toepassingen, verschillen (EVS 1 + 2)
 • IFRS verslaggeving
 • Duurzaamheidstoepassingen en het effect ervan op de vastgoedwaarde

Ethiek:

 • Ethisch handelen (EVS 3)
 • TEGoVA’s code of conduct en gedragsregels
 • Belangenverstrengeling d.m.v. casuïstiek, tuchtzaken e.d.

NRVT (voorheen PTA) good practices:

 • Taxatieproces en rapportage (EVS 4 + 5)
 • Onafhankelijkheid, informatievoorziening en dossiervorming
 • Verantwoording, validatie en toetsing

Risicoanalyse:

 • BAR/NAR en DCF: risico premies & opbouw
 • Scenarioanalyse

Docenten

 • drs. Willem Rodermond (CBRE)
 • Roderick van der Horst (Troostwijk Taxaties)
 • ing. Bart Huijts (Steenhuijs chartered surveyors)
 • mr. René Craemer (coördinator Integriteitsoverleg Vastgoedmarkt)
 • ir. Frans van Hoeken (Troostwijk Taxaties)
 • drs. Baldwin Poolman (Dynamis Taxaties)
 • drs. Maarten Ende (zelfstandig econometrist, real estate beleggingsanalist en risicomanager)

Toetsing en vervolg

Assessment bij SVMNIVO

De REV-opleiding kunt u afronden met een individueel REV-assessment bij SVMNIVO. Als u het assessment met goed gevolg aflegt, mag u de Europees erkende titel ‘Recognised European Valuer’ (REV) dragen.

U moet zich zelf voor het assessment aanmelden. De volledige procedure en kosten betreffende het REV-assessment kunt vinden u op de website van SVMNIVO. De kosten voor het assessment zitten dan ook niet bij de prijs van de REV-opleiding inbegrepen.

Goedkeuring toelating REV-assessment door brancheorganisatie

U kunt alleen aan het REV-assessment deelnemen als door uw brancheorganisatie goedgekeurd wordt voor deelname. Dit gebeurt aan de hand van uw CV, vooropleidingen en werkervaring. U kunt zich reeds opgeven voor de REV-opleiding (de lesdagen), maar de aanmelding voor het assessment bij SVMNIVO kunt u pas doen na akkoord van de screening door uw brancheorganisatie.

Als u NVM lid bent, en u wilt uw dossier laten screenen voor toelating tot het assessment, dan stuurt u  een email met uw meest recente CV en aanvullend het aantal taxaties die u op jaarbasis doet naar: info@academievoorvastgoed.nl
Bent u lid van een andere brancheorganisatie? Dan dient u zelf contact op te nemen met uw organisatie voor de accordering voor deelname aan het SVMNIVO REV-assessment.

Bent u geslaagd voor het REV-assessment?

Dan wordt dit door SVMNIVO doorgegeven aan uw brancheorganisatie: de REV-titel wordt 2 keer per jaar geldig verklaard en mag u vanaf dat moment dragen. Dit gebeurt op 1 juni (indien assessment voor 1 mei gehaald) en 1 december (indien assessment voor 1 november gehaald).

Verplichtingen na het behalen van het REV-certificaat
TEGoVa stelt aan het REV-certificaat een tweetal verplichtingen. Nadat u het REV-certificaat heeft behaald bent u jaarlijks € 150,- aan contributie/administratiekosten verschuldigd. Dit bedrag zal door NVM in rekening gebracht worden. Daarnaast geldt een verplichte educatie van 20 uur per jaar. Zodra u zich aanmeld voor de REV-opleiding gaat u automatisch akkoord met bovenstaande.

Studie-uren

NRVT

Business28
WOZ28

VastgoedCert

Business9
WOZ-

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

image title

De Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt de laatste tijd steeds vaker klachten van consumenten die vinden dat makelaars voorafgaand aan de eerste bezichtiging teveel informatie opvragen. Ook zijn er klachten over het omgaan met en bewaren van persoonsgegevens en andere data.

Weet jij wat er wel en niet mag binnen de Algemene Verordening Gegevensbescherming? Wanneer je welke gegevens mag opvragen en of je die gegevens dan mag bewaren? En zo ja, hoe lang?

In de online cursus ‘AVG in vijf kwartier’ krijg je van mr. Bas van Overeem van advocatenkantoor Corten De Geer je in vijf kwartier het antwoord op deze vragen en meer. Na afloop weet je alles wat je als (medewerker van een) makelaar of taxateur moet weten over de AVG.