image title
image title
image title

Branche

Taxatiebranche

Plaats

NIEUWEGEIN

Standaardprijs

€ 1975,-

Duur

4 lesdagen

Voor wie?

Het behalen van deze REV-titel is mogelijk voor taxateurs die:

 1. Lid zijn van een brancheorganisaties voor taxateurs
 2. Staan ingeschreven in de kamer BV, GZV of LAV van het NRVT-register
 3. Voldoen aan de gestelde opleidingseisen, praktijkeisen en eventuele eisen vanuit uw brancheorganisatie

Lees ook de pagina met de instroomeisen van TEGoVA zorgvuldig door om te kijken of u in aanmerking komt om op te mogen gaan voor de REV-titel.

Heeft u interesse in deelname aan de REV-opleiding en wilt u hierover persoonlijk studieadvies? Dan meldt u zich via deze pagina hiervoor aan.​

Wat is het doel?

Deze cursus is speciaal bedoeld als voorbereiding op het behalen van de titel ‘Recognised European Valuer’ (REV) en is tevens het laatste onderdeel van de leerlijn taxeren BV. Deze REV-opleiding duurt 4 dagen en na afloop weet u wat er van u verwacht wordt tijdens het REV-assessment.

Hoe ziet het programma er uit?

U kunt aantonen professioneel en ethisch-zakelijk taxatieopdrachten te hebben uitgevoerd, in overeenstemming met Europese en andere internationale taxatiestandaarden. Ook neemt u kennis van het Blue Book van TEGoVA en kan dit toepassen en onderbouwen in uw eigen taxaties. Op deze pagina vindt u hier meer achtergrondinformatie over.

Tijdens de opleiding komen de volgende thema’s naar voren:

EVS standaarden / Duurzaamheid:

 • IVS/EVS taxatiestandaarden: waardebegrippen, toepassingen, verschillen (EVS 1 + 2)
 • IFRS verslaggeving
 • Duurzaamheidstoepassingen en het effect ervan op de vastgoedwaarde

Ethiek:

 • Ethisch handelen (EVS 3)
 • TEGoVA’s code of conduct en gedragsregels
 • Belangenverstrengeling d.m.v. casuïstiek, tuchtzaken e.d.

NRVT (voorheen PTA) good practices:

 • Taxatieproces en rapportage (EVS 4 + 5)
 • Onafhankelijkheid, informatievoorziening en dossiervorming
 • Verantwoording, validatie en toetsing

Risicoanalyse:

 • BAR/NAR en DCF: risico premies & opbouw
 • Scenarioanalyse

Docenten

 • drs. Willem Rodermond (CBRE)
 • Roderick van der Horst (Troostwijk Taxaties)
 • ing. Bart Huijts (Steenhuijs chartered surveyors)
 • mr. René Craemer (coördinator Integriteitsoverleg Vastgoedmarkt)
 • ir. Frans van Hoeken (Troostwijk Taxaties)
 • drs. Baldwin Poolman (Dynamis Taxaties)
 • drs. Maarten Ende (zelfstandig econometrist, real estate beleggingsanalist en risicomanager)

Toetsing en vervolg

Assessment bij SVMNIVO

De REV-opleiding kunt u afronden met een individueel REV-assessment bij SVMNIVO. Als u het assessment met goed gevolg aflegt, mag u de Europees erkende titel ‘Recognised European Valuer’ (REV) dragen.

U moet zich zelf voor het assessment aanmelden. De volledige procedure en kosten betreffende het REV-assessment kunt vinden u op de website van SVMNIVO. De kosten voor het assessment zitten dan ook niet bij de prijs van de REV-opleiding inbegrepen.

Goedkeuring toelating REV-assessment door brancheorganisatie

U kunt alleen aan het REV-assessment deelnemen als door uw brancheorganisatie goedgekeurd wordt voor deelname. Dit gebeurt aan de hand van uw CV, vooropleidingen en werkervaring. U kunt zich reeds opgeven voor de REV-opleiding (de lesdagen), maar de aanmelding voor het assessment bij SVMNIVO kunt u pas doen na akkoord van de screening door uw brancheorganisatie.

Als u NVM lid bent, en u wilt uw dossier laten screenen voor toelating tot het assessment, dan doet u dat via deze pagina. Bent u lid van een andere brancheorganisatie? Dan dient u zelf contact op te nemen met uw organisatie voor de accordering voor deelname aan het SVMNIVO REV-assessment.

Bent u geslaagd voor het REV-assessment?

Dan wordt dit door SVMNIVO doorgegeven aan uw brancheorganisatie: de REV-titel wordt 2 keer per jaar geldig verklaard en mag u vanaf dat moment dragen. Dit gebeurt op 1 juni (indien assessment voor 1 mei gehaald) en 1 december (indien assessment voor 1 november gehaald).

Verplichtingen na het behalen van het REV-certificaat
TEGoVa stelt aan het REV-certificaat een tweetal verplichtingen. Nadat u het REV-certificaat heeft behaald bent u jaarlijks € 150,- aan contributie/administratiekosten verschuldigd. Dit bedrag zal door NVM in rekening gebracht worden. Daarnaast geldt een verplichte educatie van 20 uur per jaar. Zodra u zich aanmeld voor de REV-opleiding gaat u automatisch akkoord met bovenstaande.

Studie-uren

NRVT

WOZ28
Business28

VastgoedCert

WOZ-
Business9

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

 • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
 • Vakdocenten
 • Hoogste slagingspercentages
 • Innovatief

image titleTekort aan aanbod pakt u niet aan door simpelweg meer marketing(budget) in te zetten. Maar hoe dan wel? Dat ervaart u tijdens verschillende workshops op de Themadag Wonen op 13 juni in Zeist.

Xander Coolen gaat met u slag met een concreet actieplan om te komen tot meer samenwerking met projectontwikkelaars. Van Riny van As geeft u alle ins en outs over emotiebeheer en Lonneke van Dasler vertelt hoe u invloed uit kunt oefenen op de keuzes die klanten maken. Wilt u meer leren over de MIDAS-tools? Ook dan is de Themadag Wonen voor u. Eric De Graaf laat live zien hoe u bijvoorbeeld Nieuwbouwadvies PRO in kunt zetten bij uw acquisitie.

Kortom: de Themadag Wonen wilt u niet missen. Meld u vandaag nog aan via de link in comments. Deelname levert u tevens 6-PE punten op voor VastgoedCert en NRVT (uitgezonderd WOZ)

Voor meer informatie of om u direct aan te melden klikt u hier.