image title
image title
image title

Branche

Taxatiebranche

Plaats

THUIS

Standaardprijs

€ 75,-

Duur

Een paar uur

Voor wie?

Deze toets is bestemd voor taxateurs, reeds aangemeld bij www.taxatiemanagementinstituut.nl. De gevraagde kwalificatie van de taxateur leest u terug in de Taxatierichtlijn van TMI (zie de website van TMI​).

Wat is het doel?

In het verleden is gebleken dat vele cursisten van de TMS basiscursus onvoldoende DCF kennis hadden. Daarom is voorafgaand aan de basiscursus TMS per 1 maart 2014 een entreetoets ingesteld. Hierin wordt getoetst of de taxateur over voldoende kennis van de DCF methode beschikt. Daarnaast is per 1 maart 2014 een afsluitende toets ingesteld in de Basiscursus Taxatiemanagement Systeem. Tijdens deze eindtoets zal de taxateur een taxatie uitvoeren in TMS.

Mocht u de entreetoets niet behalen, dan dient u verplicht eerst de tweedaagse DCF Training te doorlopen én de daarbij horende afsluitende eindtoets te behalen. Pas daarna mag u de Basiscursus TMS volgen met de daarbij afsluitende toets. Zonder het behalen van de beide toetsen kunt u namelijk niet gebruik gaan maken van het Taxatiemanagement Systeem.

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst moet zich opgeven als gebruiker van het TMI systeem via de site van het Taxatiemanagementsysteem. Pas daarna schrijft u zich hieronder in voor één van de eerstvolgende geplande entreetoets data. Als u zich opgeeft voor de entreetoets, krijgt u deze op de begindatum toegezonden. U heeft vanaf dat moment circa drie dagen om de opgaven aan ons retour te sturen. Het maken van de toets kost ongeveer een uur tot anderhalf uur tijd. Uw uitwerking wordt zo spoedig mogelijk nagekeken en vervolgens berichten u of u toegelaten kan worden tot de Basiscursus TMS.

Entreetoets niet behaald?

Indien u geen voldoende heeft behaald voor deze entreetoets, moet u verplicht eerst nog de DCF training volgen. Deze tweedaagse cursus sluit u weer af met een eindtoets. Behaalt u deze toets, dan kunt u zich vervolgens aanmelden voor de Basiscursus Taxatiemanagement Systeem. Behaalt u deze toets niet, dan wordt u voor 1 jaar uitgesloten voor het opnieuw volgen van de DCF training, danwel opnieuw maken van een entreetoets. Dit jaar kunt u gebruiken om uw kennis tot zover bij te spijkeren dat u het een jaar later weer opnieuw op kunt voor een entreetoets.​

Heeft u een vraag over de procedure?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

In één keer aan al uw studieverplichtingen voldoen? image title

Uw tijd is kostbaar, dat begrijpen we bij de Academie voor Vastgoed. Met een cursuspakket boekt u in één keer al uw jaarlijkse educatie voor een of meerdere registers en kamers. De pakketten worden aangeboden op verschillende locaties in het land. 

Meld u vandaag nog aan via een van onderstaande links.

 Wilt u liever een persoonlijk advies? Meld u dan aan voor onze Studieadvies Service