image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche
Woningcorporaties
Huur en verhuur
Bestuur

Plaats

ZOOM (online)

Standaardprijs (excl. btw)

€ 75,-

Duur

Energielabel in vijf kwartier

Sinds 1 januari 2021 is de wetgeving voor het energielabel aangescherpt. Als makelaar mag je een woning bijvoorbeeld niet meer zonder energielabel adverteren, bijvoorbeeld op Funda of Facebook. Doe je dat wel, dan riskeer je dat de ILT een boete oplegt aan de verkoper. Overigens geldt hier, onder voorwaarden, tot 1 januari 2022 een uitzondering op. 

Ook het energielabel zelf en de aanvraagprocedure van het energielabel zijn gewijzigd. Het nieuwe label geeft bijvoorbeeld meer inzicht in de energiezuinigheid van een woning en in de verbetermaatregelen. Ook mag het aanvragen van een label niet meer online en komt voor het bepalen van het nieuwe energielabel nu een energieadviseur aan huis.  

Veel verandering dus! Als (medewerker van een) makelaar is het daarom belangrijk dat je meer weet dan dat het energielabel verplicht is bij het verkopen van een woning. Wat komt er bijvoorbeeld kijken bij een aanvraag, en wat mag het aanvragen kosten? Kan een verkoper aanpassingen doen om labelsprongen te maken? Wanneer is een energielabel (niet) verplicht? En wat gaat er wel of niet veranderen op 1 juli 2021?  

Allemaal vragen waar superspecialist Hugo Breuers, bestuurslid van de federatie van energiedeskundigen, tijdens de vijfkwartiersessie ‘Energielabel in vijf kwartier’ antwoord op geeft.  

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor (assistent)makelaars, taxateurs en alle andere medewerkers in de vastgoedbranche. 

De cursus geeft 1 facultatieve punt voor VastgoedCert en kan worden ingevoerd in de vrije ruimte van NRVT. 

De cursus ‘energielabel in vijf kwartier’ is ook als incompany cursus te boeken, neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

 

Studie-uren

VastgoedCert

Business1
Landelijk Vastgoed1
Wonen1

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief