image title
image title
image title

Branche

Woningcorporaties
Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

NIEUWEGEIN
UTRECHT
Locatie niet nodig

Standaardprijs

€ 3635,-

Duur

6 maanden

Voor wie?

Er gelden geen toegangseisen voor de Basistheorie Vastgoeddeskundige in zes maanden. Het niveau van de opleiding is ongeveer MBO+ en een goede beheersing van de Nederlandse taal is heel belangrijk. Kennis van economie en wiskunde is een pré. De opleiding is theoretisch van aard, maar er is volop gelegenheid voor vragen en praktijkervaringen. De docenten zijn vakinhoudelijke experts met (veel) leservaring. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit betreft de meest intensieve variant van de Basistheorie Vastgoeddeskundige :

  Basistheorie Vastgoeddeskundige in zes maanden
 Aantal lesdagen totaal 27
 Lesfrequentie​​ Twee keer per week
 Tijden 14:45 tot 21:30
 Duur zes maanden
 Zelfstudie 15 á 20 uur per lesdag
 Cursusrooster Klik op ‘cursusrooster’ onderaan deze pagina om te zien wanneer de lessen precies plaatsvinden.

​Deze opleidingsvorm is geschikt wanneer u graag zeer intensief met de opleiding aan de slag gaat en is vooral geschikt wanneer u (tijdelijk) niet werkt. U kunt de Basistheorie Vastgoeddeskundige ook volgen in een middag/avondopleiding (redelijk intensief, te combineren met een parttime baan) of in de avonduren per losse module (minst intensief, te combineren met een fulltime baan). Ga naar de pagina over de Basistheorie Vastgoeddeskundige voor de belangrijkste verschillen.

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de zes bijbehorende examens van examenadviesbureau SVMNIVO. Voor deze examens meldt u zichzelf aan via SVMNIVO. SVMNIVO examineert de modules door middel van een flextoets, welke u kunt doen op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. Daarbij doet u voor Bouwkunde een Bouwkunde B-examen, dit vindt tweemaal per jaar plaats. Elk behaald examen levert een certificaat op, die op zichzelf staand drie jaar geldig zijn. Wanneer u alle certificaten behaald heeft, zijn deze onbeperkt geldig.

Op deze pagina vindt u de tarievenlijst van de SVMNIVO-examens. Met vragen over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met SVMNIVO.

Met de Basistheorie Vastgoeddeskundige op zak heeft u een sterke theoretische basis gelegd en bent u op weg naar de titel (kandidaat-)makelaar en/of taxateur. Na de Basistheorie Vastgoeddeskundige kunt u hiervoor de volgende stap zetten door te specialiseren in één van de volgende vakgebieden:

Wat is bij de prijs inbegrepen?

De catering (lunch of diner) en de parkeerkosten (m.u.v. Aristo Amsterdam) zijn bij de cursusprijs inbegrepen. ​Bovendien ontvangt u van ons inlogcodes voor proeftoetsen van SVMNIVO, zo bent u optimaal voorbereid op de examens. U ontvangt lesmateriaal dat door de Academie voor Vastgoed vervaardigd is.  U heeft aanvullend ook studieboeken nodig. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging die twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd. Deze boeken bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module, zodat u altijd over het meest recente studiemateriaal beschikt. De boeken bestelt u het eenvoudigst via Studystore.

Meer weten?

Wij moedigen iedere potentiële student aan om een Open Avond bij de Academie voor Vastgoed bij te wonen, om zo een goed en compleet beeld te krijgen van onze cursussen en opleidingen. Hier kunt u verschillende presentaties bijwonen, lesmateriaal inzien en al uw vragen stellen aan docenten en medewerkers van de Academie voor Vastgoed.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

Beste bezoeker,image title

Wegens werkzaamheden is de ingang aan de noordkant van parkeergarage Stadshuis vanaf 26 augustus met de auto* niet bereikbaar. 

Dit betekent dat u, indien u met de auto naar de Academie voor Vastgoed reist, moet navigeren naar de Tinnegieterstede 1 (3431 HW Nieuwegein). Hier kunt u de parkeergarage in rijden. Vervolgens kunt u de parkeergarage te voet aan de noordzijde verlaten zoals u gewend bent.

Bij vragen kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen. 

Team Academie voor Vastgoed

*Met de fiets of lopend kunt u de parkeergarage nog wel aan de noordkant bereiken.