image title
image title
image title

Branche

Woningcorporaties
Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

NIEUWEGEIN
Locatie niet nodig

Standaardprijs

€ 3475,-

Duur

6 maanden

(Kandidaat-)makelaar/-taxateur​

Leuk dat u geïnteresseerd bent in de Basistheorie Vastgoeddeskundige in zes maanden. De Basistheorie Vastgoeddeskundige is de eerste stap om (kandidaat-) makelaar en/of taxateur te worden. Wanneer u de vijf modules heeft doorlopen, kunt u kiezen voor één van de volgende specialisaties:

  • Wonen – (kandidaat-)makelaar en/of taxateur
  • Bedrijfsmatig vastgoed – makelaar en/of taxateur
  • Landelijk vastgoed –makelaar en/of taxateur

De opleiding is theoretisch van aard en de docenten vertellen uitgebreid hoe het eraan toegaat in de praktijk. De docenten zijn vakinhoudelijke experts met leservaring, die zelf nog werkzaam zijn in hun vakgebied​

Voor wie?

Is het uw ambitie om als makelaar en/of taxateur aan de slag te gaan? Dan is dit de eerste stap richting uw droomcarrière. De opleiding van Academie voor Vastgoed bereidt u optimaal voor op de officiële makelaars- en taxateursexamens en heeft hiervoor jaarlijks de hoogste slagingspercentages.

Er gelden geen toegangseisen voor de Basistheorie Vastgoeddeskundige in zes maanden. Het niveau van de opleiding is ongeveer MBO+ en een goede beheersing van de Nederlandse taal is heel belangrijk. Kennis van economie en wiskunde is een pré. De opleiding is theoretisch van aard, maar er is volop gelegenheid voor vragen en praktijkervaringen. De docenten zijn vakinhoudelijke experts met (veel) leservaring. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit betreft de meest intensieve variant van de Basistheorie Vastgoeddeskundige :

  Basistheorie Vastgoeddeskundige in zes maanden
 Aantal lesdagen totaal 27
 Lesfrequentie​​ Twee keer per week
 Tijden 14:45 tot 21:30
 Duur zes maanden
 Zelfstudie 15 á 20 uur per lesdag
 Cursusrooster Klik op ‘cursusrooster’ onderaan deze pagina om te zien wanneer de lessen precies plaatsvinden.

​Deze opleidingsvorm is geschikt wanneer u graag zeer intensief met de opleiding aan de slag gaat en is vooral geschikt wanneer u (tijdelijk) niet werkt. U kunt de Basistheorie Vastgoeddeskundige ook volgen in een middag/avondopleiding (redelijk intensief, te combineren met een parttime baan) of in de avonduren per losse module (minst intensief, te combineren met een fulltime baan). Ga naar de pagina over de Basistheorie Vastgoeddeskundige voor de belangrijkste verschillen.

Per module krijgt u een lesmateriaal van de Academie voor Vastgoed met daarin theorie en oefenmateriaal. Het aanvullende materiaal bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module. De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging welke twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd.

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de zes bijbehorende examens van examenadviesbureau SVMNIVO. Voor deze examens meldt u zichzelf aan via SVMNIVO. SVMNIVO examineert de modules middels een flextoets, welke u kunt doen op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. Daarbij doet u voor Bouwkunde een Bouwkunde B-examen, dit vindt tweemaal per jaar plaats. Elk behaald examen levert een certificaat op, die op zichzelf staand drie jaar geldig zijn. Wanneer u alle certificaten behaald heeft, zijn deze onbeperkt geldig.

Op deze pagina vindt u de tarievenlijst van de SVMNIVO-examens. Met vragen over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met SVMNIVO.

Met de Basistheorie Vastgoeddeskundige op zak heeft u een sterke theoretische basis gelegd en bent u op weg naar de titel (kandidaat-)makelaar en/of taxateur. Na de Basistheorie Vastgoeddeskundige kunt u hiervoor de volgende stap zetten door te specialiseren in één van de volgende vakgebieden:

Wat is bij de prijs inbegrepen?

De catering (lunch of diner), het studiemateriaal van de Academie voor Vastgoed en de parkeerkosten (m.u.v. Aristo Amsterdam) zijn bij de cursusprijs inbegrepen. ​Bovendien ontvangt u van ons inlogcodes voor proeftoetsen van SVMNIVO, zo bent u optimaal voorbereid op de examens.

Meer weten?

Wij moedigen iedere potentiële student aan om een Open Avond bij de Academie voor Vastgoed bij te wonen, om zo een goed en compleet beeld te krijgen van onze cursussen en opleidingen. Hier kunt u verschillende presentaties bijwonen, lesmateriaal inzien en al uw vragen stellen aan docenten en medewerkers van de Academie voor Vastgoed.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

Studieadvies Service

image titleDirect een overzicht van de cursussen die het meest geschikt zijn om zo efficiënt mogelijk aan uw educatieverplichtingen te voldoen? Meld u aan voor onze Studieadvies Service en wij doen de rest. U ontvangt van ons een studieadvies op maat waarmee u aan al uw verplichtingen voldoet.

 

* Verplichte velden