image title
image title
image title

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

ZOOM (online)
AMSTERDAM
WACHTRIJ

Standaardprijs (excl. btw)

€ 945,-

Duur

Circa 4 maanden

Voor wie?

De Module Bouwkunde vormt één van de vijf onderdelen van de Basistheorie Vastgoeddeskundige en dit certificaat is verplicht wanneer u zelfstandig makelaar en/of taxateur wilt worden. Daarnaast is de module evenzeer interessant wanneer u buiten de makelaardij werkzaam bent binnen het vastgoed, waar u de basisprincipes van Bouwkunde van pas komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projectontwikkelaars of medewerkers van gemeenten, architectenbureaus, banken of hypotheekadviseurs. 

Voor deze module is geen vooropleiding vereist, het denkniveau is MBO+.

Hoe ziet de opleiding er uit?

Dit betreft een avondopleiding:

 Module Bouwkunde
Aantal lesdagen​Zestien
LesdagMaandag/ dinsdag/ woensdag/ donderdag
LesfrequentieEén keer per week
Tijden18:30 tot 21:30 uur
DuurCirca vier maanden (mede afhankelijk van schoolvakanties)
ZelfstudieCirca acht tot tien uur per les
CursusroosterKlik op ‘cursusrooster’ onderaan deze pagina om te zien wanneer de lessen precies plaatsvinden.

Deze opleidingsvorm is zeer geschikt wanneer u de opleiding bijvoorbeeld naast een baan of druk (gezins)leven volgt.

De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging die twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd. Deze boeken bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module, zodat u altijd over het meest recente studiemateriaal beschikt. De boeken bestelt u het eenvoudigst via Studystore.

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de bijbehorende examens van SVMNIVO. Voor deze examens meldt u zichzelf aan via SVMNIVO op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. De afnamedata vindt u hier. Bouwkunde is onderverdeeld in twee examens: Bouwkunde A (algemene/materialenkennis) en Bouwkunde B (bestek en tekeningen lezen). Voor elk behaald examen ontvangt u een certificaat, dat drie jaar geldig is. Als u alle certificaten behaald heeft,  ontvangt u een diploma met onbeperkte geldigheid. De kosten voor de SVMNIVO-examens vindt u op de tarievenlijst. Met vragen over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met SVMNIVO.​​

Op deze pagina vindt u de tarievenlijst van de SVMNIVO-examens. Met vragen over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met SVMNIVO.

De module Bouwkunde is één van de vijf modules van de Basistheorie Vastgoeddeskundige. Met de Basistheorie Vastgoeddeskundige op zak heeft u een sterke theoretische basis gelegd en bent u op weg naar de titel (kandidaat-)makelaar en/of taxateur. Na de Basistheorie Vastgoeddeskundige kunt u hiervoor de volgende stap zetten door te specialiseren in Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed of Landelijk Vastgoed.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

U ontvangt studiemateriaal dat door de Academie voor Vastgoed vervaardigd is.  U heeft aanvullend ook studieboeken nodig. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging die twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd. Deze boeken bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module, zodat u altijd over het meest recente studiemateriaal beschikt. De boeken bestelt u het eenvoudigst via Studystore.

Meer weten?

Wij moedigen iedere potentiële student aan om ​een Open Avond bij de Academie voor Vastgoed bij te wonen, om zo een goed en compleet beeld te krijgen onze cursussen en opleidingen. Hier kunt u verschillende presentaties bijwonen, lesmateriaal inzien en al uw vragen stellen aan docenten en medewerkers van de Academie voor Vastgoed.​

Inschrijven op startdatum 31-12-2025:

Onderaan deze pagina ziet u een inschrijfmogelijkheid met een startdatum ver in de toekomst. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de planning van deze cursus, bijvoorbeeld omdat de door u gewenste datum of locatie niet tussen de mogelijkheden staat? Schrijf u dan in voor deze fictieve startdatum. Geef in het referentieveld aan waar of wanneer u deze cursus wilt volgen.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief