image title
image title
image title

"De docent weet waarover hij het heeft en kan alle voorkomende vragen beantwoorden."

Branche

Makelaardij
Taxatiebranche

Plaats

ZWOLLE
Utrecht
AMSTERDAM
NIEUWEGEIN
Locatie niet nodig

Kijk voor meer beschikbare plaatsen onderaan de pagina.

Standaardprijs

€ 895,-

Duur

Circa 4 maanden

Voor wie?

De Module Bouwkunde vormt één van de vijf onderdelen van de Basistheorie Vastgoeddeskundige en dit certificaat is verplicht wanneer u zelfstandig makelaar en/of taxateur wilt worden. Daarnaast is de module evenzeer interessant wanneer u buiten de makelaardij werkzaam bent binnen het vastgoed, waar u de basisprincipes van Bouwkunde van pas komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projectontwikkelaars of medewerkers van gemeenten, architectenbureaus, banken of hypotheekadviseurs. 

Voor deze module is geen vooropleiding vereist, het denkniveau is MBO+.

Hoe ziet de opleiding er uit?

Dit betreft een avondopleiding:

 Module Bouwkunde
Aantal lesdagen​Zestien
LesdagMaandag/ dinsdag/ woensdag/ donderdag/ zaterdag
LesfrequentieEén keer per week
Tijden18:30 tot 21:30 uur
DuurCirca vier maanden (mede afhankelijk van schoolvakanties)
ZelfstudieCirca acht tot tien uur per les
CursusroosterKlik op ‘cursusrooster’ onderaan deze pagina om te zien wanneer de lessen precies plaatsvinden.

 

Deze opleidingsvorm is zeer geschikt wanneer u de opleiding bijvoorbeeld naast een baan of druk (gezins)leven volgt.

U krijgt studiemateriaal van de Academie voor Vastgoed met daarin theorie en oefenmateriaal. Het aanvullende materiaal bestelt u zelf, zo kort mogelijk voor aanvang van een module. De link naar onze boekenlijst vindt u terug in de definitieve bevestiging welke twee weken voor start van een module/opleiding wordt verstuurd.

Wat is het resultaat?

Deze opleiding bereidt u voor op de bijbehorende examens van examenadviesbureau SVMNIVO. Voor deze examens meldt u zichzelf aan via SVMNIVO. SVMNIVO examineert de module middels een flextoets, welke u kunt doen op één van de SVMNIVO-examenlocaties op een door u gekozen moment. Daarbij doet u een Bouwkunde B-examen, dit vindt tweemaal per jaar plaats. De behaalde examens leveren u het certificaat Bouwkunde van de Basistheorie Vastgoed op. Op zichzelf staand is dit certificaat drie jaar geldig.

Op deze pagina vindt u de tarievenlijst van de SVMNIVO-examens. Met vragen over de examens kunt u het beste direct contact opnemen met SVMNIVO.

De module Bouwkunde is één van de vijf modules van de Basistheorie Vastgoeddeskundige. Met de Basistheorie Vastgoeddeskundigeop zak heeft u een sterke theoretische basis gelegd en bent u op weg naar de titel (kandidaat-)makelaar en/of taxateur. Na de Basistheorie Vastgoeddeskundige kunt u hiervoor de volgende stap zetten door te specialiseren in Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed of Landelijk Vastgoed.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Het studiemateriaal van de Academie voor Vastgoed is bij de cursusprijs inbegrepen. Bovendien ontvangt u van ons inlogcodes voor proeftoetsen, zo bent u optimaal voorbereid op het examen.​

Meer weten?

Wij moedigen iedere potentiële student aan om ​een Open Avond bij de Academie voor Vastgoed bij te wonen, om zo een goed en compleet beeld te krijgen onze cursussen en opleidingen. Hier kunt u verschillende presentaties bijwonen, lesmateriaal inzien en al uw vragen stellen aan docenten en medewerkers van de Academie voor Vastgoed.​

Inschrijven op startdatum 31-12-2025:

Onderaan deze pagina ziet u een inschrijfmogelijkheid met een startdatum ver in de toekomst. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de planning van deze cursus, bijvoorbeeld omdat de door u gewenste datum of locatie niet tussen de mogelijkheden staat? Schrijf u dan in voor deze fictieve startdatum. Geef in het referentieveld aan waar of wanneer u deze cursus wilt volgen.

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl

  • Opleidingen en seminars voor ieder kennisniveau
  • Vakdocenten
  • Hoogste slagingspercentages
  • Innovatief

Studieadvies Service

image titleDirect een overzicht van de cursussen die het meest geschikt zijn om zo efficiënt mogelijk aan uw educatieverplichtingen te voldoen? Meld u aan voor onze Studieadvies Service en wij doen de rest. U ontvangt van ons een studieadvies op maat waarmee u aan al uw verplichtingen voldoet.

 

* Verplichte velden