image title
image title
image title

De beste worden in wat u doet.

De taxatiebranche is in beweging en ontwikkelt zich meer en meer tot een professionele beroepsgroep met eigen regels en richtlijnen. Tot voor kort werd het taxatie-vak vaak in een adem genoemd met de makelaardij. Ook studenten konden met één opleidingstraject en met één praktijkexamen zowel makelaar als taxateur worden. In de loop van 2018 zijn de opleidingsroutes en examens van elkaar gescheiden.

Jaarlijkse educatie voor taxateurs (NRVT)

Als taxateur bent u mogelijk aangesloten bij het  NRVT. Bij het lidmaatschap van het NRVT hoort een jaarlijkse educatieverplichting. De Academie voor Vastgoed biedt zowel de verplichte als de facultatieve cursussen om hieraan te voldoen. Op de zoekpagina kunt u eenvoudig zoeken in ons cursusaanbod naar de cursus die past bij uw jaarlijkse educatie. 

Meer weten over de regelgeving rondom de studieverplichtingen? Bezoek de pagina over Jaarlijkse Educatie. Wilt u een persoonlijk advies voor uw jaarlijkse educatie? Doe dan een beroep op onze Studieadvies Service.

Leerlijn taxeren

De ontwikkelingen in de markt en de strengere eisen van de opdrachtgevers, banken en de AFM vragen om goed opgeleide taxateurs. Daarom biedt de Academie voor Vastgoed speciale leerlijnen taxeren aan voor taxateurs in het Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) en Landelijk Vastgoed (LV). Het doel van deze leerlijnen is om taxateurs op te leiden tot professionals die zich onderscheiden op basis van kwaliteit. De Leerlijn Taxeren bestaat uit vier delen en eindigt met de REV-opleiding. Dit laatste deel bereidt u voor op het REV-assessment waarmee u de internationaal erkende titel ‘Recognised European Valuer‘ (REV) kunt behalen.

Opleiding tot taxateur

U kunt kiezen voor de richtingen Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed of Landelijk Vastgoed. De start van de vakopleiding tot taxateur is de Basistheorie Vastgoeddeskundige, hetzelfde als voor de opleiding tot makelaar. Op het moment vinden veel veranderingen plaats in de examens. Zodra de wijzigingen bekend zijn, wordt ook meer bekend over de opleidingsroute tot taxateur. Wilt u een persoonlijk advies? Dan is het altijd het beste om telefonisch contact met ons op te nemen. Bezoek de pagina over de opleiding tot taxateur voor meer informatie.

 

image

Heeft u een vraag?

Neem contact op
030 - 608 51 60
info@academievoorvastgoed.nl